Hvordan foregår det?

Online Danskundervisning er for jer, der ønsker, at jeres barn taler og skriver dansk på samme niveau som jævnaldrende børn i Danmark.

Emil Rolsted
Leder af Online Danskundervisning

Hvordan foregår Online Danskundervisning?

Skoleåret løber fra 1. september til 30. juni, men du kan melde dit barn til Online Danskundervisning hele året. Eleverne lærer om dansk sprog og kultur gennem undervisningsprogrammer, der er skræddersyet til udlandsdanske børn.

Ugentligt tidsforbrug og lærerkontakt

Eleverne fra 1. - 9. klassetrin løser deres opgaver på vores online undervisningsportal. Vores lærere giver personlig feedback til hver enkelt elev. Man skal beregne halvanden til to timers arbejde om ugen, alt efter klassetrin og danskkundskaber. De ældste elever kan dog i perioder forvente et ugentligt tidsforbrug op til tre timer. 

0. klasse løser opgaverne i papirform, der sendes retur til vores lærere, som derefter retter og vejleder skriftligt. Opgaverne sendes direkte ud til familierne.

Når skoleåret er forbi, modtager alle elever et kursusbevis for gennemført Online Danskundervisning. Kursusbeviserne kan få betydning, når eleverne fx vil søge ind på uddannelse i Danmark eller søge om bevarelse af dansk statsborgerskab.

Undervisningsfilm målrettet udlandsdanskere

Vi producerer til hvert skoleår i alt seks film til brug i undervisningen. Filmene er produceret særligt til Danes Worldwides elever og er naturligvis med vores egne lærere. Mange af vores elever ser filmene med hele familien. Desuden arbejder vi med bøger, som bestilles på nettet via Arnold Busck.

Se et sammenklip af forskellige undervisningsfilm her:

Niveautest: en vigtig del af danskundervisning i udlandet

For at kunne give dit barn den bedst mulige danskundervisning, tester vi hver elev grundigt som en del af optagelsesprocessen. På den måde danner vi os et indtryk af dit barns faglige niveau. 

Mange faktorer spiller ind: Taler I fx dansk og/eller andre sprog i hjemmet? Måske taler dit barn ikke særlig meget dansk i forvejen. Det kan også være, at sprogkundskaberne er i top. På baggrund af resultatet vurderer vi hvilket klassetrin, der passer til dit barn.

NB! For ikke-medlemmer foretager vi en niveautest for et gebyr på kr. 500,- pr. elev. 

 

Folkeskolens Prøve i dansk efter 9. klasse (FP9)

For mange elever er Folkeskolens Prøve (FP9) et springbræt til studier i Danmark. For at blive indstillet til FP9-prøven skal eleverne følge vores Online Danskundervisning på 9. klassetrin.

Herudover skal eleverne tilmeldes Sommerskolen i det skoleår, hvor de afslutter Online Danskundervisning på 9. klassetrin. Her fortsætter undervisningen og afsluttes med Folkeskolens Prøve i dansk.

Da FP9-prøven ligger i juli måned og ikke i maj, hvor andre folkeskoleelever går op til Folkeskolens Prøve, udvikler Undervisningsministeriet særlige prøver til Danes Worldwides FP9-prøve. Det er også ministeriet, der beskikker en censor til prøven.

Resultater over landsgennemsnittet i Danmark

Gennem flere år har vi konstateret, at vores elevers resultater ligger over landsgennemsnittet i Danmark ved Folkeskolens Prøve i faget dansk. Det er vi naturligvis meget stolte af.

Læs ofte stillede spørgsmål om Online Danskundervisning

 

 

 

Mød Lærerteamet hos Danes Worldwide

Hos Danes Worldwide i Danmark sidder fire uddannede og erfarne lærere, som arbejder med eleverne på Online Danskundervisning. De udarbejder undervisningsmateriale særligt henvendt til udlandsdanske børn, retter opgaver og er løbende i kontakt med elever og forældre via telefon, email eller skype.

Ud over det uddannede lærerteam har vi en række studentermedhjælpere, tilknyttet forskellige klassetrin. De er alle under læreruddannelse og hjælper med at rette elevernes opgaver.

Disse lærere og hjælpelærere er tilknyttet de forskellige klassetrin:

0. - 1. klasse: Carina
2. - 4. klasse: Line og Mia
5. - 7. klasse: Frederik og Emilie
8. - 9. klasse: Emil og Steffen


Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev