Om Begynderdansk

Begynderdansk er niveauet for dem, der skal lære dansk for første gang. 

Paw Kraglund
Projektleder, Begynder- og Basisdansk

Har du generelle spørgsmål eller input til niveauet 'Begynderdansk', så er du meget velkommen til at kontakte projektleder, Paw Kraglund.

Begynderdansk - til flere aldersgrupper

Niveauet 'Begynderdansk' er målrettet den gruppe elever, der skal lære dansk for første gang eller som har et meget begrænset kendskab til det danske sprog. På begynderdansk lærer eleverne grundlæggende fraser som hilsner, at præsentere sig selv, spørge om vej osv. Indholdet behandler også emner som fx fritidsinteresser, tal, ugedage, mad og indkøb.

Eleverne på dette niveau kan godt have et passivt ordforråd, hvor de fx svarer på deres modersmål, når der bliver talt til dem på dansk. Er elevens danskkundskaber på en noget højere niveau? Så er det måske Basisdansk eller Skoledansk der passer bedst.

Vi tilbyder to forskellige læringsprogrammer til dette niveau:

Begge programmer er udviklet i tæt samarbejde mellem erfarne eksperter inden for andensprogspædagogik og Danes Worldwides egne lærere med mange års erfaring og ekspertise i at undervise udlandsdanske børn i dansk.

Begynderdansk 6-12 år: Er målrettet børn i alderen 6-12 år, og undervisningen er bygget op i et tegneserieunivers, hvor man følger familien Petersen, der skaber en introduktion til det danske sprog i en hverdagskontekst.

Begynderdansk 13+: Er målrettet unge og voksne fra alderen 13 år og opad. Programmet er bygget op om undervisningsfilm, der præsenterer eleven for dialoger mellem danske unge i forskellige hverdagssituationer.

Hvad betyder Begynderdansk?


Dansk for begyndere
Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev