Anne Marie Dalgaard stopper som Generalsekretær

Anne Marie Dalgaard forlader ved udgangen af februar 2022 dobbelt-posten som generalsekretær i Danes Worldwide og direktør i Den Danske Sommerskole, som hun har stået i spidsen for siden 2010.

Anne Marie Dalgaard Generalsekretær Danes Worldwide

Anne Marie Dalgaard forlader ved udgangen af februar 2022 dobbelt-posten som generalsekretær i Danes Worldwide og direktør i Den Danske Sommerskole, som hun har stået i spidsen for siden 2010. Bestyrelserne og Anne Marie Dalgaard er enige om, at det er det rigtige tidspunkt at overdrage stafetten til en ny leder. 

”Jeg er utrolig taknemmelig over, at jeg har fået muligheden for at stå i spidsen for to spændende organisationer, der på hver deres måde gør en kæmpeforskel for de over 250.000 danskere i udlandet. Både Danes Worldwide og Sommerskolen bidrager til at fastholde tilknytningen til Danmark for vores medborgere i udlandet. Jeg er stolt over de gode resultater, vi har opnået og vil gerne sige tak for samarbejdet til bestyrelserne og ikke mindst til mine dedikerede og dygtige kolleger i sekretariatet. Personligt ser jeg frem til at tage hul på et nyt kapitel i mit professionelle liv,” udtaler Anne Marie Dalgaard. 

Danes Worldwides bestyrelsesformand, Susanne Rumohr Hækkerup, udtaler: ”Vi siger varmt tak til Anne Marie, der gennem mere end 12 år med stort engagement og dygtighed har bidraget til vigtige resultater. Danes Worldwide har nået afgørende milepæle på en række politiske mærkesager, ikke mindst retten til dobbelt statsborgerskab, en væsentlig styrkelse af den juridiske rådgivning og en bred vifte af tilbud om online-danskundervisning.” 

Formand for Den Danske Sommerskoles bestyrelse, Michael Møller Nielsen: ”Sommerskolen er i Anne Maries tid blevet udbygget med tilbud til flere aldersklasser, medfølgende familier og konfirmationsmulighed. Anne Marie har desuden været meget aktiv i at sikre fundamentet for, at en bred kreds af børn og unge af danskere i udlandet har fået mulighed for at deltage i Sommerskolerne.” 

Økonomichef Peter Rasmussen er konstitueret chef for Danes Worldwide og Den Danske Sommerskole indtil en afløser fundet. 

Danes Worldwide ønsker Anne Marie al mulig held i hendes videre karriere og ser frem til at give samarbejdspartnere, forretningsforbindelser og medlemmer mulighed for at sige farvel ved en afskedsreception. Tid og sted vil blive annonceret på danes.dk