Brev til skatteministeren om skattepligt for udlandsdanskere

Danes Worldwide har sendt et brev til skatteminister Morten Bødskov vedrørende skatteforhold for udlandsdanskere, der grundet corona-pandemien opholder sig i Danmark.

danskere

Mange af Danes Worldwides medlemmer opholder sig i øjeblikket i Danmark på grund af corona-pandemien. Det er udlandsdanskere, som til dagligt bor i udlandet og derfor ikke er skattepligtige, eller kun begrænset skattepligtige, i Danmark. Pandemien har medført lukkede grænser, hvilket har betydet, at udlandsdanskerne ikke kan rejse tilbage til deres bopælsland. De forudser nu at blive fuldt skattepligtige i Danmark, enten fordi de opholder sig i Danmark i tre sammenhængende måneder eller over 180 dage i løbet af et år. 

Hos Danes Worldwide er vi meget opmærksomme på den problematik, som skattereglerne medfører for udlandsdanskere, der (ufrivilligt) må tage længere ophold i Danmark som følge af corona-pandemien. Derfor har vi sendt et brev til skatteminister Morten Bødskov, hvor vi gør ham opmærksom på situationen og opfordrer til, at udlandsdanskere undtagelsesvis ikke bliver fuldt skattepligtige i Danmark.

Du kan læse brevet via linket nedenfor.

Vil du vide mere?