Brev til skatteministeren om skattepligt for udlandsdanskere

Danes Worldwide har sendt et brev til skatteminister Morten Bødskov vedrørende skatteforhold for udlandsdanskere, der grundet corona-pandemien opholder sig i Danmark.

danskere, Christiansborg, hvor vi arbejder med vores mærkesager

Mange af Danes Worldwides medlemmer opholder sig i øjeblikket i Danmark på grund af corona-pandemien. Det er udlandsdanskere, som til dagligt bor i udlandet og derfor ikke er skattepligtige, eller kun begrænset skattepligtige, i Danmark. Pandemien har medført lukkede grænser, hvilket har betydet, at udlandsdanskerne ikke kan rejse tilbage til deres bopælsland. De forudser nu at blive fuldt skattepligtige i Danmark, enten fordi de opholder sig i Danmark i tre sammenhængende måneder eller over 180 dage i løbet af et år. 

Hos Danes Worldwide er vi meget opmærksomme på den problematik, som skattereglerne medfører for udlandsdanskere, der (ufrivilligt) må tage længere ophold i Danmark som følge af corona-pandemien. Derfor har vi sendt et brev til skatteminister Morten Bødskov, hvor vi gør ham opmærksom på situationen og opfordrer til, at udlandsdanskere undtagelsesvis ikke bliver fuldt skattepligtige i Danmark.

Se vores brev til ministeren nedenfor.

Lempelser er vedtaget

Tirsdag d. 9. juni vedtog Folketinget lempelser på skattereglerne for udlandsdanskere. Det betyder, at “der ikke indtræder fuld skattepligt, hvis overskridelsen skyldes ophold i Danmark fra og med d. 9. marts til og med d. 30. juni 2020”.

Nedenfor kan du se skatteministerens svar på vores henvendelse.

Vil du vide mere?