Online danskundervisning: Begynderdansk 13+

To unge lærer basisdansk 13+ på computer

Et online undervisningsprogram, som er designet til unge og voksne, der skal lære dansk for første gang. Vi anbefaler derfor, at eleven er 13 år eller ældre for at få mest muligt ud af dette program.

Hør Paw fortælle om, hvad Begynderdansk 13+ er her

Hvordan foregår undervisningen? 

Begynderdansk 13+ er online danskundervisning, der består af fire trin og er bygget op over forskellige emner. Emnerne har en introducerende karakter og er valgt ud fra anvendelighed og en naturlig progression i forhold til at lære et nyt sprog. Eleverne skal fx lære at præsentere sig selv, ugedagene, klokken, at spørge om vej, fraser når man køber ind og at tale om fritidsinteresser.

Undervisningsfilm

Online danskundervisningen indeholder film med dialoger. I filmene følger eleven unge danskere, der befinder sig i velkendte dagligdags-situationer, og danskopgaverne er konstrueret herudfra. Indholdet er derfor også let at komme i gang med, når man skal lære dansk for første gang.

Danskopgaver

I Begynderdansk 13+ er der mange forskellige typer af opgaver, og der er især lagt vægt på, at opgaverne skal være varierede og interaktive, så eleven bliver stimuleret og motiveret så meget som muligt til at lære dansk. Der er stort fokus på, at eleven skal øve det danske sprog i praksis, og der er derfor aktive opgaver, som får eleven væk fra computeren.

Dansk-makker

Programmet opsætter danskopgaver og strukturer, hvor eleven skal øve det lærte indhold med et familiemedlem eller en ven, der kan dansk, eller som også er ved at lære dansk for første gang. Denne person bliver elevens ”dansk-makker”. Sprog er en social konstruktion, og det skal selvfølgelig bruges og holdes ved lige sammen med andre, der også taler dansk.

Dansklærer

Langt de fleste danskopgaver er selvrettende af programmet, men efter hvert emne skal eleven aflevere en opgave til en af Danes Worldwides lærere, som giver personlig feedback. Opgaven vil typisk være en kort skriftlig fremstilling og en videooptagelse af en øvet dialog. På den måde kan læreren både give feedback på det skriftlige arbejde og den mundtlige præstation.

Sådan gør du

Det er hurtigt og nemt at komme i gang med Begynderdansk 13+.
Eleven følger ikke et hold, så man kan starte, når man vil og arbejde i sit eget tempo.

Du skal bruge:

  • En desktop computer (Mac eller Windows)
  • Internetadgang
  • En dansk-makker (et familiemedlem eller en ven som du kan øve med)

Her kan du kan læse mere om, hvad du lærer på Begynderdansk 13+.

Hvad koster Begynderdansk 13+?

MedlemmerIkke-medlemmer
Enkelt trin (4 måneder)1.000 DKK1.575 DKK
Alle trin (12 måneder)3.000 DKK4.275 DKK

Er Begynderdansk 13+ det rigtige for dig?

Hvordan tilmelder jeg mig Begynderdansk 13+

Det gør du i vores webshop, som du finder ved at klikke på knappen herunder.

Når du har købt undervisningsprogrammet, opretter vi dig som bruger, og du får hurtigst muligt tilsendt et login og en vejledning. Og så er det bare at gå i gang!

OBS! Brugerne oprettes manuelt efter gennemført køb, så afhængig af tidsforskel og ugedag kan du opleve at måtte vente indtil næste arbejdsdag på dit login. Tak for din tålmodighed.

Spørgsmål?

Her kan du læse Ofte Stillede Spørgsmål om Begynderdansk 13+.

Har du spørgsmål? Er du I tvivl om, hvorvidt Begynderdansk 13+ er niveauet for dig? Så er du altid velkommen til at kontakte den ansvarlige lærer, Mette Bang Petersen:


Tak for udviklingsstøtte

Begynderdansk 13+ er udviklet med venlig støtte fra fonde. Tak til: Lærerstandens Brandforsikring og Brebøl Fonden.

“Det at kunne tale flere sprog er en styrke, som giver flere muligheder. Der ligger en naturlig forbindelse til alt dansk, når man mestrer det danske sprog. Det er derfor, LB Foreningen med glæde har valgt at støtte udviklingen af det nye undervisningsprogram for unge mennesker, der bor i udlandet, men stadig forsøger at opretholde en tilknytning til Danmark”

– Carsten Mørck-Pedersen, Formand for LB-Foreningen