Familie-Sommerskolen: Et unikt familieophold for udlandsdanskere

Familie-Sommerskolen – før kaldet Mini-Sommerskolen – er for udlandsdanske børn i alderen 6-9 år og 10-13 år i følgeskab med op til to voksne – fx forældre, bedsteforældre og/eller andre nære familiemedlemmer. Det er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre familier i samme situation.

Vi tilbyder i år ophold til to forskellige aldersgrupper:

Familie-Sommerskolen sætter fokus på dansk sprog og kultur gennem undervisning, aktiviteter og ekskursioner. Det giver familien mulighed for at hygge sig og have det sjovt, samtidig med at alle får en sproglig og kulturel saltvandsindsprøjtning – hvorved kontakten til Danmark og den danske baggrund bliver styrket. Familien får på Familie-Sommerskolen et ophold ud over det sædvanlige, der giver energi til krop og sjæl.

Mini-lejrskole

I Danmark er der stor tradition for at tage på lejrskole med sin klasse. På Familie-Sommerskolen skal børnene også have denne oplevelse. Derfor skal eleverne sammen med deres danskundervisere og aktivitetslærere tilbringe en nat væk fra skolen og deres medfølgende voksne. Eleverne skal opleve natur og kultur, foruden selvfølgelig det fællesskab og sammenhold lejrskoleoplevelsen vil give.

Tilbage på skolen har de voksne mulighed for at tilrettelægge aftenen med sociale aktiviteter og middag. Fredag ved frokosttid støder de voksne til, og resten af dagen tilbringes i fællesskab i omegn af Silkeborg.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål om Famile-Sommerskolen, er du velkomment til at kontakte koordinator Solveig Engberg på solveig@danes.dk eller +45 3529 4128.