Hverdagen på Sommerskolen

Sommerskolen i Danmark - Danes Worldwide

Få en rundtur på Sommerskolen

Videoen er bedst egnet til at blive set gennem et par Virtual Reality-briller ved brug af en smartphone, men det er også muligt at trække rundt på videoen med musen på en computer.

Få her et indblik i, hvordan Sommerskolen ser ud

Undervisning på Sommerskolen

På Sommerskolen får dit barn i alt 75 lektioner i skriftlig og mundtlig dansk samt ture til turistattraktioner på Fyn, Jylland og Sjælland.

Sommerskolen er hverken en “camp” eller en sommerlejr – men en skole, hvor vi stiller faglige krav, og hvor børnene deltager aktivt i undervisningen. Børnene får et godt indblik i de danske undervisningsformer, hvor vi lægger op til samarbejde, debat og diskussion.

Lærere og aktivitetsledere

Lærerne er uddannet i dansk og/eller dansk som andetsprog og tilbyder spændende og varierede undervisningsforløb med fokus på den enkelte elevs læring og udbytte.

Aktivitetslederne er ofte faguddannede inden for fx idræt, musik og design og står for aktiviteter i elevernes fritid – om eftermiddagen, om aftenen og i weekenden. Aktiviteterne spænder bredt: Fra sport og friluftsliv over madlavning og drama til spilcafé og kreative værksteder.

De voksne står til rådighed døgnet rundt. Lærerne og aktivitetslederne er tilknyttet en soveafdeling og sørger for eleverne på afdelingen – fx i tilfælde af hjemve.

Fritid på Sommerskolen

På Sommerskolen opfordrer vi børnene til at tale dansk – også i fritiden. Når den almindelige danskundervisning slutter om eftermiddagen, tilbyder vi et hav af fritidsaktiviteter: Fra film, drama, musik og boldspil til kreative fag som syning, formning og madlavning.

Vi lægger også vægt på, at eleverne har tid til at hygge sig med hinanden – fx omkring bålet, med en film om aftenen eller til sportsaktiviteter.

Ture og ekskursioner i Danmark

Hvert år arrangerer vi flere større og mindre ture og ekskursioner, fx tager vi til stranden, besøger den lokale landmand eller tager ud og plukker jordbær.

I løbet af de tre uger vil eleverne typisk også komme på to længere ekskursioner.

Spørgsmål til Sommerskolen?

Har du spørgsmål vedrørende undervisningen eller hverdagen på Sommerskolen, er du velkommen til at kontakte Tina Andersen, som er skolesekretær.

Undervisningen bliver varetaget af vores uddannede dansklærere og aktivitetsledere, og du er – som forælder eller pårørende – altid velkommen til at kontakte afdelingsledelsen på den enkelte skole eller Danes Worldwides sekretariat.