Sommerskolen: Ofte stillede spørgsmål

Drenge på Sommerskole

Skal mit barn på niveauet Begynderdansk, Basisdansk eller Skoledansk?

Den første dag på Sommerskolen gennemfører dansklærerne en sprogscreening af dit barn, så vi finder det hold, der passer ham eller hende bedst.

Har I kun dansk på programmet?

På Sommerskolen underviser vi ikke kun i dansk sprog, grammatik og litteratur. Vi lægger stor vægt på at inddrage elementer fra andre af folkeskolens kulturbærende fag, og i undervisningen arbejder vi derfor også med historie, religion, samfundsfag og naturfagene. Eleverne får derved en bred indgangsvinkel til Danmark og dansk børne- og ungdomskultur. I løbet af de 17 dage, Sommerskolen varer, besøger vi måske et museum, en fabrik, en tv-station, en kunstudstilling eller overnatter i skoven og bliver klogere på den danske natur.

Hvordan er maden på Sommerskolen?

Børn og voksne spiser sammen, og det betyder meget for os at spise sundt og varieret.

Maden kan tilpasses elever, der IKKE spiser eksempelvis peanuts, nødder, gluten, laktose, svinekød og kød generelt. Mere specielle hensyn, fx veganske spisevaner, kan desværre ikke imødekommes. 

Må mit barn tage den bærbare eller tabletten med?

Dit barn skal medbringe sin computer eller iPad, og han/hun skal selv tage ansvar for at få låst den inde, så den ikke ligger frit tilgængelig på værelset. Vi anbefaler at computeren har ÆØÅ-tastatur.

Har I en ryge- og alkoholpolitik på Sommerskolen?

Det er strengt forbudt at indtage og besidde alkohol og andre euforiserende stoffer som fx hash. På alle tre skoler er tobaksrygning forbudt.

Sommerskolens personale sørger for, at reglerne bliver overholdt. Vi skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at enhver overtrædelse af ovennævnte regler vil kunne medføre øjeblikkelig hjemsendelse! En eventuel hjemsendelse vil ske efter kontakt med elevens forældre eller kontaktfamilie, og den vil i øvrigt foregå for egen regning.

En hjemsendelse fra Sommerskolen vil samtidig få indflydelse på barnets fremtidige deltagelse i Sommerskolen.

Hvad sker der, hvis mit barn skal sendes hjem?

I løbet af Sommerskolen sker det, at vi må sende elever hjem – på grund af sygdom, hjemve eller overtrædelse af Sommerskolens regler. Når først Sommerskolen er i gang, har vi ikke mulighed for at afsætte eventuelle ledige pladser til andre elever, og vores udgifter til skolerne og til personale er stadig de samme. Derfor kan vi ikke refundere skolepengene, når Sommerskolen er begyndt.

Mit barn har særlige hensyn – kan han/hun være med på Sommerskolen?

Så vidt det er muligt, vil vi gerne byde velkommen til børn med særlige hensyn. Kontakt Tina Andersen på tina@danes.dk eller +45 3332 0913 og hør mere.

Bortkomne kursusbeviser/ afgangsprøvebeviser?

Der er et administrationsgebyr, såfremt vi skal udfærdige et nyt eller et bortkommet kursusbevis:


MedlemmerIkke-medlemmer
Pris for kursusbeviskr. 200,-kr. 400,-
Pris for afgangsbeviskr. 300,-kr. 600,-

Kan jeg få kursusbeviset på engelsk?

Ja. Vi pålægger dog et administrationsgebyr, såfremt vi skal oversætte kursusbeviser:


MedlemIkke-medlem
Pr. kursusbeviskr. 200,-kr. 400,-

Vores barn taler hverken dansk
eller engelsk. Kan han/hun komme med på Sommerskolen?

Vi kan ikke tage ansvaret for, at barnet ikke kan forstå og kommunikere elementære nødråb eller forklare, hvis han eller hun har smerter eller lignende. Det gælder også på ekskursioner, hvor eleverne færdes i trafikken og skal kunne forstå kollektive beskeder.

Derudover oplever vi, at de børn, som ikke kan dansk og/eller engelsk, føler sig udenfor og ekskluderede. Ligesom vi heller ikke kan lægge ansvaret for den sociale kommunikation på de andre elever, der taler samme sprog som den pågældende elev.

Spørgsmål?

Der kan være mange spørgsmål og bekymringer, når man skal sende sit barn 17 dage på sommerskole. Kan du ikke kan finde svar her på siden, er du meget velkommen til at kontakte Tina Andersen, som er vores skolesekretær: