Mini-Sommerskolen

Nu får også de 6-9-årige mulighed for at komme på Danes Worldwides Sommerskole – i følgeskab med fx en forælder eller bedsteforælder.

Solveig Engberg
Koordinator for Mini-Sommerskolen
solveig(a)danes.dk

Har du spørgsmål vedrørende Mini-Sommerskolen, er du velkommen til at kontakte Solveig Engberg, som er ansvarlig koordinator.

OBS: Mini-Sommerskolen 2019

Vi åbner for tilmeldingen til Mini-Sommerskolen i starten af November. 


 

Mini-Sommerskolen: et unikt familieophold for udlandsdanskere

Mini-Sommerskolen er for udlandsdanske børn i alderen 6-9 år i følgeskab med op til to voksne – fx forældre, bedsteforældre og/eller andre nære familiemedlemmer. Det er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre familier i samme situation.

Mini-Sommerskolen sætter fokus på dansk sprog og kultur gennem undervisning, aktiviteter og ekskursioner. Det giver familien mulighed for at hygge sig og have det sjovt, samtidig med at alle får en sproglig og kulturel saltvandsindsprøjtning – hvorved kontakten til Danmark og den danske baggrund bliver styrket. Familien får på Mini-Sommerskolen et ophold ud over det sædvanlige, der giver energi til krop og sjæl.

Mini-Sommerskolen 2018

Mini-Sommerskolen 2018 har plads til omkring 90 deltagere, som bor på skolen, samt 15 eksterne deltagere. Opholdet bliver udbudt to gange:

 • Uge 1 er søndag den 8. til lørdag den 14. juli
 • Uge 2 er søndag den 15. til lørdag den 21. juli

Legende tilgang til undervisning og aktiviteter

Mini-Sommerskolen er hverken en ”camp” eller en sommerlejr, men en skole, hvor lærere med linjefag i dansk har faglige mål for undervisningen. Børnene bliver introduceret til danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord. Vi arbejder med en struktureret hverdag, så børn og voksne hurtigt kan finde ind i en god rytme.

Vi lægger stor vægt på, at Mini-Sommerskolens 20 danskundervisningslektioner foregår på en sjov og legende måde. Det skaber en alsidig, varieret og kreativ undervisning, for det skal naturligvis være sjovt for alle at lære dansk. Derudover får både børn og voksne sproglige værktøjer, som de kan arbejde med i hverdagen efter opholdet på Mini-Sommerskolen.


Hvad siger forældrene om Mini-Sommerskolen

Formiddag

På Mini-Sommerskolen er der undervisning eller aktiviteter om formiddagen, hvor børn og voksne er hver for sig. Børnene har danskundervisning på et af fire niveauer: 0. klasse (børn omkring 6 år), Begynderdansk, Basisdansk og Skoledansk (læs mere om niveauerne på ”Dansk På Flere Niveauer”).

De voksne kan vælge mellem Danskundervisning for voksne eller Aktiviteter for dansktalende voksneDanskundervisning for voksne undervises om muligt på to niveauer: Begynder  (A1 og A2) og Øvet  (B1 og B2 jf.  Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog). Vi håber, at der vil være deltagergrundlag for at kunne tilbyde dansk for voksne på ovenstående to niveauer. Testning af danskniveau for voksne i dansk kan ske her. Aktivitet for dansktalende voksne vil primært bestå af aktiviteter inden for kultur, natur og bevægelse.

Eftermiddag og tidlig aften

Om eftermiddagen deltager børn og voksne i fælles aktiviteter på tværs af generationer. Vi lægger vægt på, at familierne har tid til at hygge sig sammen omkring aktiviteter som:

 • Spil og lege – gamle som nye
 • Kreativitetsværksteder (arbejde med træ, sten, perler, ler, maling m.m.)
 • Dragebygning
 • Tur i skoven
 • Bagning og madlavning
 • Bålaktiviteter
 • Filmaften
 • Overraskelser - bl.a. med besøg udefra 
 • Orienteringsløb

Aften

Aften-arrangementerne kan være for alle, men også for voksne alene, når børnene er lagt i seng. Fællesarrangementerne kan indeholde:

 • Spil-aktiviteter inde og ude – fx vikingespil, croquet
 • Bål-aktiviteter – fx at synge, høre historier og lave snobrød/mad over bål
 • Overnatning i det fri

Blandt voksenaktiviteterne kan bl.a. nævnes:

 • Filmforevisninger – danske film med engelske undertekster, evt. med efterfølgende debat/diskussion
 • Vidensdeling - fx om bevarelse af dansk sprog og kultur i udlandet
 • Ekspertmøde - fx om udlandsdanskeres juridiske rettigheder

Mini-Sommerskolesprog

Skolens sprog er primært dansk. Dog bliver engelsk benyttet i det omfang, det er nødvendigt af hensyn til alle familiers forståelse af vigtige informationer og sikkerhed. På Mini-Sommerskolen opfordrer vi dog alle til at tale dansk – også i fritiden.

Indkvartering

Mini-Sommerskolen har til huse på en efterskole, hvor værelserne er enkelt indrettede. Her er der mulighed for at bo på 2- og 3- mandsværelser samt én ekstra opredning. Det er muligt for et mindre antal deltagere at bo eksternt til reduceret pris á DKK 1.000 pr. deltager.

Vejledende priser for Mini-Sommerskolen 2018

Pris for opholdet for medlemmer af Danes Worldwide: 
Pr. barn DKK 4.950 / Pr. voksen DKK 6.250 (inkl. ventelistegebyr på DKK 500)

Pris for opholdet for ikke-medlemmer af Danes Worldwide:
Pr. barn DKK 6.950 / Pr. voksen DKK 8.250 (inkl. ventelistegebyr på DKK 500)

Du kan læse mere om Danes Worldwide medlemskab her

Til- & framelding

Vi har få pladser tilbage, så kontakt sekretariatet for at høre, om der er plads til din familie.

Tilmeldingen til Mini-Sommerskolen 2018 er åben. Vi er glade for, at vi endnu et år kan byde familier fra hele verden velkommen på Glamsbjerg Fri- og Efterskole. I forbindelse med selve tilmeldingen vil du blive bedt om at beskrive dit barns eller børns sprogniveau. Ligeledes vil du blive bedt om at beskrive egne eller andre familiemedlemmers ønsker til undervisningsforløb under opholdet. Der vil være felter markeret med *, som skal udfyldes for at fuldføre tilmeldingen.

Fra slutningen af november måned modtager I yderligere oplysninger om, hvorvidt vi kan tilbyde jeres familie en plads på Mini-Sommerskolen 2018. Betaling kan ske på to måder – med kort eller via bankoverførsel - men ALTID via vores webshop. Husk at være logget ind som medlem, så betalingen knyttes dit barn eller børn. Vær opmærksom på, at I selv skal betale eventuelle bankgebyrer. Når det er sket, vil I pr. e-mail modtage en bekræftelse på jeres tilmelding til ventelisten. I bekræftelsen vil I finde bankoplysninger, som I skal benytte ved bankoverførsel.

Tilmeldingen til ventelisten træder først i kraft, når I har betalt ventelistegebyret på DKK 500,- pr. deltager.

Framelding skal ske hurtigst muligt af hensyn til andre deltagere på ventelisten. Man får det indbetalte beløb retur - minus ventelistegebyret på DKK 500 pr. person frem til den 15. marts 2018. Efter den 15. marts refunderes beløbet (minus ventelistegebyr) kun, hvis vi kan afsætte pladsen til en anden familie.

Ønsker I at få mere information?

Tøv ikke med at kontakte koordinator Solveig Engberg på solveig(a)danes.dk eller på +45 3529 4128. 

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev