Sommerskolen 2019

Sommerskolen er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre danske børn i samme situation.

Tina Andersen
Skolesekretær
tina(a)danes.dk

Der kan være mange spørgsmål og bekymringer, når man skal sende sit barn knap tre uger på sommerskole. Kan du ikke finde svar her på siden, er du meget velkommen til at kontakte Tina Andersen, som er vores skolesekretær.

OBS: Sommerskolen 2019

Vi åbner for tilmeldingen til Sommerskolen i starten af august. Undervisning i dansk sprog og kultur

Sommerskolen - førhen kaldet Den Danske Sommerskole - er en unik oplevelse for udlandsdanske børn og unge.

Sommerskolen 2019 begynder onsdag den 10. juli og slutter fredag den 26. juli.
Tilmeldingen er åben, og pladserne bliver fyldt hurtigt op. Du kan tilmelde dig her.

  • 70 % af børnene kommer igen
  • Eleverne kan aflægge Folkeskolens Prøve efter gennemført 9. klasse på
    Online Danskundervisning
  • Som medlem af Danes Worldwide sparer du DKK 2.000 ved tilmelding
  • Aktiviteter, oplevelser og en legende tilgang til undervisningen
  • Fokus på elevernes globale kompetencer
  • Indsigt og viden til at kunne indgå i det danske skole- og uddannelsessystem

 

Kender du Sommerskolen?

Se vores korte informationsfilm og få en bedre forståelse for konceptet. 

 

Lær dansk og få venner fra hele verden

Sommerskolen tilbyder hvert år undervisning i dansk sprog og kultur for børn og unge i alderen 10-17 år, som til dagligt bor uden for Danmarks grænser. Sommerskolen er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre danske børn i samme situation. Opholdet inkluderer 75 lektioner i dansk sprog og kultur.

Sommerskolen foregår i Danmark og har siden 1981 været mødested for globale danske børn og unge.

Legende tilgang til undervisning og aktiviteter

Sommerskolen er hverken en ”camp” eller en sommerlejr, men en skole hvor lærere med linjefag i dansk stiller faglige krav til eleverne. Børnene får et godt indblik i danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord. Sommerskolen foregår på tre efterskoler på Fyn. Du kan læse mere om skolerne her.

Hvis dit barn følger vores Online Danskundervisning i 9. klasse, er der også mulighed for at gå op til  9. klassesprøven i dansk (FP9) på Sommerskolen.  Læs mere om undervisningen på Sommerskolen her.

Ud over danskundervisning og ekskursioner tilbyder Sommerskolen en vifte af andre spændende aktiviteter, fx idræt, friluftsliv, drama og kreative værksteder.

Vil dit barn konfirmeres, mens I bor i udlandet?

I 2013 introducerede vi med stor succes muligheden for at gå til konfirmationsforberedelse på Sommerskolen og afslutte undervisningsforløbet med konfirmation i en kirke i nærheden af Sommerskolen. Undervisningen varetages af en præst.
Du kan læse mere om Sommerskolens konfirmationsforberedelse her.

Følg Sommerskolen på de sociale medier

Vil du som elev eller forælder følge med før, under og efter sommerskole-opholdet? Så kig med på Sommerskolens Facebook-side eller på Instagram under @sommerskolen.

Oplev Sommerskolen gennem Virtual Reality

Ligesom mange andre er vi i Danes Worldwide nu også med på bølgen og har skabt vores helt egen VR-film. Filmen er lavet på Sommerskolen 2017 og er et fantastisk redskab til at inspirere og opfordre børn hele verden over til at tage på Sommerskole. Fordelen ved at benytte VR fremfor eksempelvis stilbilleder er, at man får en fornemmelse af at være til stede på Sommerskolen. Man kan dermed danne sig et tydeligt billede af den fantastiske oplevelse, som Sommerskolen hvert år danner rammen om.

Videoen er bedst egnet til at blive set gennem et par Virtual Reality-briller ved brug af en smartphone, men det er også muligt at trække rundt på videoen med musen på en computer.

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev