Ofte stillede spørgsmål

"Hvad skal vi pakke i kufferten, når ungerne skal på sommerskole?"

Tina Andersen
Skolesekretær
tina(a)danes.dk

Der kan være mange spørgsmål og bekymringer, når man skal sende sit barn tre uger på sommerskole. Kan du ikke kan finde svar her på siden, er du meget velkommen til at kontakte Tina Andersen, som er vores skolesekretær.

Skal mit barn på niveauet begynderdansk, basisdansk eller skoledansk?

Den første dag på Sommerskolen gennemfører dansklærerne en sprogscreening af dit barn, så vi finder det hold, der passer ham eller hende bedst.

Har I kun dansk på programmet?

På Sommerskolen underviser vi ikke kun i dansk sprog, grammatik og litteratur. Vi lægger stor vægt på at inddrage elementer fra andre af folkeskolens kulturbærende fag, og i undervisningen arbejder vi derfor også med historie, religion, samfundsfag og naturfagene. Eleverne får derved en bred indgangsvinkel til Danmark og dansk børne- og ungdomskultur. I løbet af de tre uger, Sommerskolen varer, besøger vi måske et museum, en fabrik, en tv-station, en kunstudstilling eller overnatter i skoven og bliver klogere på den danske natur.

Hvordan er maden på Sommerskolen?

Uden mad og drikke duer helten ikke – heller ikke på Sommerskolen. Børn og voksne  spiser sammen, og det betyder meget for os at spise sundt og varieret. Det giver god energi og er forudsætningen for, at vi kan klare de opgaver og udfordringer, som dagen byder.

Maden kan tilpasses elever, der IKKE spiser eksempelvis peanuts, nødder, gluten, laktose, svinekød og kød generelt.

 

Må mit barn tage den bærbare eller tabletten med?

Dit barn skal medbringe sin computer eller iPad, og han/hun skal selv tage ansvar for at få låst den inde, så den ikke ligger frit tilgængelig på værelset. Vi anbefaler at computeren har ÆØÅ-tastatur.

Har I en ryge- og alkoholpolitik på Sommerskolen?

Det er strengt forbudt at indtage og besidde alkohol og andre euforiserende stoffer som fx hash. På alle tre skoler er tobaksrygning forbudt.

Sommerskolens personale sørger for, at reglerne bliver overholdt. Vi skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at enhver overtrædelse af ovennævnte regler vil kunne medføre øjeblikkelig hjemsendelse! En eventuel hjemsendelse vil ske efter kontakt med elevens forældre eller kontaktfamilie, og den vil i øvrigt foregå for egen regning.

En hjemsendelse fra Sommerskolen vil samtidig få indflydelse på barnets fremtidige deltagelse i Sommerskolen.

Hvad sker der, hvis mit barn skal sendes hjem?

I løbet af Sommerskolen sker det, at vi må sende elever hjem - på grund af sygdom, hjemve eller overtrædelse af Sommerskolens regler. Når først Sommerskolen er i gang, har vi ikke mulighed for at afsætte eventuelle ledige pladser til andre elever, og vores udgifter til skolerne og til personale er stadig de samme. Derfor kan vi ikke refundere skolepengene, når Sommerskolen er begyndt.

Mit barn har særlige hensyn - kan han/hun være med på Sommerskolen?

Så vidt det er muligt, vil vi gerne byde velkommen til børn med særlige hensyn. Kontakt koordinator for Sommerskolen Solveig på solveig(a)danes.dk eller +45 35294128 og hør mere. 

Bortkomne kursusbeviser/afgangsprøvebeviser?

Der er et administrationsgebyr, såfremt vi skal udfærdige et nyt eller et bortkommet kursusbevis:

  • Prisen for kursusbevis (medlem) kr. 200,-
  • Prisen  for kursusbevis (ikke medlem) kr. 400,-
  • Prisen for afgangsbevis (medlem) kr. 300,-
  • Prisen for afgangsbevis (ikke medlem) kr. 600,-

Kan jeg få kursusbeviset på engelsk?

Ja. Vi pålægger dog et administrationsgebyr, såfremt vi skal oversætte kursusbeviser:

  • Pr. kursusbevis (medlem) kr. 200,-
  • Pr. kursusbevis (ikke medlem) kr. 400,-


Vores barn taler hverken dansk eller engelsk. Kan han/hun komme med på Sommerskolen?

Det er meget vanskeligt for Sommerskolens lærere og aktivitetsledere at undervise en elev, man ikke har et fælles sprog med, og derfor må udbyttet af undervisningen forventeligt også være derefter. Derudover er det en stor udfordring, når det handler om kommunikationen i forbindelse med fx en ulykke eller ved sygdom. Vi kan ikke tage ansvaret for, at barnet ikke kan forstå og kommunikere elementære nødråb eller forklare, hvis han eller hun har smerter eller lignende. Det gælder også på ekskursioner, hvor eleverne færdes i trafikken og skal kunne forstå kollektive beskeder. Derudover oplever vi, at de børn, som ikke kan dansk og/eller engelsk, føler sig udenfor og ekskluderede. Ligesom vi heller ikke kan lægge ansvaret for den sociale kommunikation på de andre elever, der taler samme sprog som den pågældende elev.

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev