De oftest stillede spørgsmål om corona-situationen i Danmark

Denne guide er lavet specifikt til dig, som er udlandsdansker. Enten sidder du ude i verden og vil gerne vil mere om situationen hjemme i Danmark, eller også er du hjemme i Danmark og har spørgsmål om, hvad det kan have af betydning for dig.

Fly i luften mellem bygninger

COVID-19 har ramt hele verden, og alle lande har håndteret det forskelligt. Denne guide er lavet specifikt til dig, som er udlandsdansker. Enten sidder du ude i verden og vil gerne vide mere om situationen hjemme i Danmark, eller også er du hjemme i Danmark og har spørgsmål om, hvad det kan have af betydning.

Vi har derfor lavet en guide med svar på spørgsmål fra vores medlemmer, som vi håber vil hjælpe med at kaste lys over COVID-19 situationen i Danmark, og hvad der er værd at vide i denne sammenhæng.

Vi gør opmærksom på, at vi tager udgangspunkt i regler og retningslinjer, som de er i skrivende stund, og at de kan have ændret sig, når du læser dette.

Guiden berører blandt andet følgende områder:

  • Indrejse i Danmark
  • Sygdom
  • Udrejse af Danmark

For informationer vedrørende adgang til test, dokumentation på testresultater eller Coronapasset kan du med fordel læse denne artikel: https://www.danes.dk/coronapas/

Du kan finde informationer vedrørende den aftalte genåbning af Danmark her: https://www.danes.dk/ny-politisk-aftale-om-genaabning-af-rejseaktiviteter-for-danmark/

Hvis du har et spørgsmål, som ikke indgår i guiden eller oplysninger, som du tænker kunne være til gavn for andre udlandsdanskere, så send det til web@danes.dk.

Guiden er senest opdateret d. 9. april 2021