På vej til Danmark-dagen

Danes Worldwide og Djøf inviterer d. 19. december vores medlemmer til en dag med fokus på udfordringerne ved at vende hjem til Danmark efter en årrække i udlandet. Bliv klogere på jeres muligheder som hjemvendt dansker med familie, både når det gælder karriere og privatliv.

event for hjemrejse til danmark

Lukket for tilmelding

Måske er man taget afsted som single, par eller familie og er nu på vej til Danmark, fx med børn eller en ægtefælle, som aldrig før har boet i Danmark. Hvilke udfordringer giver det, og hvor kan man finde hjælp? Hvordan finder man arbejde, og hvordan hjælper man familien i gang med hverdagen i Danmark?

Kom og vær med, når vi inviterer medlemmer af Danes Worldwide til en eftermiddag med både spændende oplæg fra Djøf, Danes Worldwide, Director at English Job, Leslea Petersen, skatteekspert Morten Neumann, Center for Familieudvikling og køberrådgivere ved Købersmægler Ilan Nadelmann og Melina Sejersen.

Der vil både være oplæg på dansk og engelsk, så ikke-dansktalende ægtefæller har mulighed for at deltage.

Program

15:30-16:00: Dørene åbnes – kaffe, te og snacks

16:00-16:15: Michael Bach Petersen, generalsekretær i Danes Worldwide, og Lars Brittain, afdelingsschef i Djøf, byder velkommen.

16:15-16:25: Børn og forældre mødes med Center for Familieudvikling til introduktion af børneworkshoppen

16:30-17:20: Første oplægsrunde

 • Oplæg 1
  Lær, hvordan du aktivt bruger dine internationale arbejdskompetencer til at blive mere attraktiv på det danske arbejdsmarked v. Djøf
  (På dansk)
 • Oplæg 2
  Overgangen til det danske arbejdsmarked for den internationale ægtefælle v. Director at English Job, Leslea Petersen
  (In English)
 • Børneworkshop
  Workshop for børn (9-14 år) klokken 16:30-18:00: Gennem lege og oplæg får børnene i aldersgruppen 9-14 år værktøjer til lettere at falde til i Danmark, når de vender hjem som Third Culture Kids v. Center for Familieudvikling
  (På dansk)

17:30-18:20: Anden oplægsrunde

 • Oplæg 3
  Lær teknikker til at håndtere de typiske reaktioner og udfordringer, der viser sig i familien, når denne vender hjem til Danmark efter mange år i udlandet v. Center for Familieudvikling
  (På dansk)
 • Oplæg 4
  Forstå reglerne for familiesammenføring – både EU-reglerne og de danske regler v. Danes Worldwide
  (In English)

 • Workshop for børn (9-14 år), fortsat

18:20-19:00: Spisning

19:10-20:00: Tredje oplægsrunde

 • Oplæg 5
  Overvejer du at købe fast ejendom i Danmark? Få overblikket over boligmarkedet og gode råd inden du køber v. Ilan Nadelmann og Melina Sejersen, køberrådgiver ved Købersmægler
  (In English)
 • Oplæg 6
  Skattemæssige forhold ved at vende hjem v. skatteekspert Morten Neumann
  (På dansk)

20:30: Tak for i dag

Du kan se beskrivelserne af de enkelte programpunkter længere nede på siden.

Praktiske informationer

 • Dato: 19. december 2022, mellem kl. 15.30-20.00
 • Adresse: Djøf, Gothersgade 133, 1123 København
 • Tilmeldingsfrist: 4. december
 • Gratis for medlemmer af Danes Worldwide

Mød de forskellige oplægsholdere

Djøf

At vende hjem til Danmark efter noget tid i udlandet kan være udfordrende både i privatlivet og i det professionelle liv. Dette oplæg handler om, hvordan man kan bruge sine internationale arbejdskompetencer, når man kommer tilbage til Danmark, og hvordan man kan gøre sig selv attraktiv med sine nyerhvervede kompetencer i forbindelse med jobsøgning i Danmark.

Oplægsholderen er chefkonsulent i Djøf, Lone Rank. Lone er uddannet cand. merc. i strategi- og organisationsudvikling, certificeret i personlighedstests og uddannet coach.

Oplæg nr. 1 – holdes på dansk

Leslea Petersen, English Job Denmark

This workshop is designed for internationals to introduce you to the fundamentals of transitioning into employment in Denmark. Finding a job in Denmark is not always easy – especially if you don’t speak Danish. You will have an opportunity to network and learn tips & tricks in finding an English-speaking role.

The workshop will be hosted by Leslea Petersen from English Job Denmark, which is an organisation that is run by internationals for internationals. Leslea has experienced first-hand how difficult and challenging the employment market can be for foreigners.

Presentation no. 2 – will be hosted in English

Center for Familieudvikling

Trivsel i Danmark for den enkelte – og for hele familien

Når en familie vender retur til Danmark efter ét eller flere år i udlandet, kan det ofte være en mentalt krævende og udfordrende periode både for den enkelte og for hele familien. Oplægget vil give et overblik over de typiske reaktioner og udfordringer, og samtidig fokusere på, hvad der kan hjælpe til en god tilpasning og bedre trivsel for både børn og voksne. Der vil være mulighed for spørgsmål efter oplægget.

Oplægsholderen er Maria Techow, psykolog, specialist og leder af Kompetenceenhed for Udstationerede under Center for Familieudvikling. Maria har de sidste 12 år arbejdet med danskere under deres ophold i udlandet og ved hjemkomst til Danmark, og hun har bred erfaring med hjælp til både børn og voksne.

Oplæg nr. 3 – holdes på dansk

Danes Worldwide

Family reunification

If a family member is a citizen of another country than Denmark, it is very important to know about the rules for family reunification. Danes Worldwide’s legal advisor, Karoline Blyt, will inform on both the Danish and the EU-rules for family reunification. During the presentation Karoline will go through the different criteria. Afterwards there will be time for questions.

Presentation no. 4 – will be hosted in English

Køberrådgivere ved Købersmægler

Many people returning til Denmark find it difficult to find their way around the housing market. Buyer advisers Ilan Nadelmann and Melina Sejersen will guide the participants in what the housing market looks like in Denmark and give advice for buying property when you have just returned to Denmark.
After the presentation, there is plenty of time to ask questions.

Presentation no. 5 – will be hosted in English

Skatteekspert Morten Neumann

Vi, der er bosat i Danmark, betaler verdens højeste skat. Derfor er de skattemæssige forhold ved at vende tilbage til Danmark et af de emner, de fleste globale danskere finder vigtigst.

Skatteekspert Morten Neumann fra revisions- og konsulenthuset Deloitte vil gennemgå, hvilke skattemæssige betydninger det kan have at bosætte sig i Danmark, når man stadig har forbindelser til udlandet.

Oplæg nr. 6 – holdes på dansk

Børneworkshop, Center for Familieudvikling

Tilbud til børn fra 9-14 år (max 20 deltagere)

Hvad vil det sige at være et Third Culture Kid (TCK) og skulle til at bo i Danmark for første gang eller igen? Cecilie og Rebecca er begge TCK’s og psykologer ansat i Kompetenceenhed for Udstationerede. De hjælper børn, der lige er vendt tilbage til Danmark igennem TCK-grupper, som er en samtalegruppe for børn og unge, der typisk løber over nogle måneder.

Denne workshop vil give en forsmag på hvordan er at være i en TCK-gruppe. Her vil børnene få mulighed for at møde andre børn med lignede opvækst i udlandet. Igennem lege, øvelser og små oplæg vil de blive mødt med viden om og støtte til at falde godt til i Danmark. Grupperne er udviklet på baggrund af erfaring og forskning om hvilke temaer der fylder mest for TCK’s, og ud fra viden om at mange TCK’s føler sig mest hjemme, når de er sammen med andre TCK’s.

Her kan du læse mere om TCK-grupperne og muligheden for at deltage i et fuldt forløb

Der vil være en pause undervejs. Der vil max være plads til 20 børn i dette tilbud på dagen. Workshoppen vil være på dansk. Vær gerne opmærksom på at fortælle dit barn om formålet med workshoppen på forhånd, da erfaringen viser at børn får mere ud af indholdet, hvis de er forberedt på hvad der skal ske.

Workshoppen holdes på dansk

Efter workshoppen vil der være aktiviteter, der kan holde børnene underholdt, mens forældrene deltager i oplæg.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte os på danes@danes.dk.