Billede af fly
/

Kom godt (tilbage) til Danmark

Vær med 13. juni til en snak om de familiemæssige udfordringer, der kan være ved at vende tilbage til Danmark.

Retur til Danmark – i samarbejde med Djøf
Måske er du taget afsted som single, par eller familie og er nu på vej til Danmark, fx med børn eller en ægtefælle, som aldrig før har boet i Danmark. Hvilke udfordringer giver det, og hvor kan man finde hjælp? Hvordan finder man arbejde? Hvordan hjælper man familien i gang med hverdagen i Danmark? Det sætter Danes Worldwide i samarbejde med Djøf fokus på over en række arrangementer i 2023.

De fleste, der rejser ud i verdenen, er forberedte på, at det er krævende at omstille sig til et nyt liv ude. Mindre forberedt er mange på, at også det at flytte hjem igen kan byde på udfordringer.

Til dette webinar vil Camilla Thorgaard beskrive, hvorfor der venter mange hjemvendte familier en lige så stor opgave med at tilpasse sig til Danmark, som der gjorde, da de tog ud. Mange opdager nemlig, at de ikke kan fortsætte, hvor de slap. Nye forståelser og perspektiver farver oplevelserne af Danmark såvel som ens adfærd, og hverdagen ”hjemme” kan være ret så fremmed for børn, der er vokset op uden for Danmark. For nogen skal arbejdslivet måske sparkes i gang igen og erfaringer fra udlandet skal ”oversættes” til et dansk arbejdsliv. De fleste vil også opleve, at de skal finde sig på plads i nye familiedynamikker og igen finde vejen ind i netværk og venskaber.

Til webinaret vil Camilla komme ind på de oplevelser og reaktioner, som mange familier oplever i den første tid efter de vender tilbage fra et udlandsophold. Hun har selvfølgelig også bud på, hvordan du kan hjælpe børn, partner og dig selv i tiden før og efter hjemkomsten.  

Du kan møde

Camilla Thorgaard

Om Camilla Thorgaard

Camilla har sammen med psykolog Mette Hald skrevet bogen Blød Landing – en familieguide til en succesfuld udstationering, som bl.a. er baseret på en række interviews med danske familier, der har prøvet at rejse ud og komme hjem igen. Camilla er uddannet sociolog og har mere end 15 års erfaring med analyser og undersøgelser for forskellige institutioner, senest som Områdechef på Danmarks Evalueringsinstitut. Hun har desuden været bosat i Indonesien alene, samt i Tjekkiet og USA, med sin mand og børn. Lige nu bor hun i Thailand med sin mand, mens de nu voksne børn bor i Paris og København.

I forbindelse med arrangementet får du mulighed for at købe Camilla Thorgaards bog ’Blød landing’ med 50% rabat.

Tilmeld dig webinaret: Kom godt til(bage) til Danmark

Fulde navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.