Få overblik over corona-situationen i Danmark

Danmark har som bekendt lukket grænserne og opfordret alle danskere, som ikke er fastboende i udlandet, til at vende hjem hurtigst muligt. Men selv om du som udlandsdansker opfordres til at blive, hvor du er, er du sikkert interesseret i at følge med i, hvordan corona-situationen udvikler sig her i landet.

corona

Danmark har som bekendt lukket grænserne og opfordret alle danskere, som ikke er fastboende i udlandet, til at vende hjem hurtigst muligt. Men selvom du som udlandsdansker opfordres til at blive, hvor du er, er du sikkert interesseret i at følge med i, hvordan corona-situationen udvikler sig her i landet.

Her finder du seneste nyt om corona-udviklingen

Det kan være svært at overskue den stadige strøm af nyheder om corona-smitten i Danmark. De vigtigste og mest overskuelige hjemmesider er efter Danes Worldwides mening:

  1. De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på www.coronasmitte.dk. Siden giver et grundigt overblik over seneste nyt fra myndighederne, smittespredningen, svar på de mest stillede spørgsmål og meget mere.
  2. Danmarks Radio følger naturligvis også udviklingen intenst, og klikker du på linket her, får du det fulde overblik og svarene på de helt centrale spørgsmål – ifølge DR. Siden opdateres løbende.

Derudover kan du via linket her finde Udenrigsministeriets kontaktoplysninger på alle danske ambassader og konsulater i hele verden. Samtidig understreger Borgerservice, at det er vigtigt, at danskere, der vender tilbage, husker af framelde sig Danskerlisten.

Oplysninger på engelsk finder du her.

Hvordan smitter den nye coronavirus?

Om corona skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside:

”Virus smitter fra person til person via dråber. Dråber spreder sig i luften ved hoste eller nys i en afstand på 1-2 meter, hvorefter de hurtigt falder til jorden. Virus bliver således ikke hængende i luften. Virus kan ikke smitte gennem huden, fx på hænder, og smitter kun gennem slimhinder, typisk i næse, mund og øjne.

Typisk bliver man smittet ved, at man er tæt på en person, som udskiller dråber, fx ved knus, hoste eller nys, og at dråberne lander på ens slimhinder i næse, øjne eller mund, eller ved at man rører ved overflader med virus på, og derefter selv rører sig selv i næse, øjne eller mund.

Man ved endnu ikke med sikkerhed, om smittede kan smitte andre, før de har symptomer. Den viden vi har viser, at det er personer med symptomer, som er årsag til i hvert fald langt størstedelen af de nye tilfælde.”

Sådan beskytter du dig selv og andre

Her får du her de fem gode råd om, hvordan du beskytter dig selv og andre mod coronavirus:

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit.
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn.

    (Kilde: DR.dk)