Få dansk coronapas

Danes Worldwide vil gerne lette udlandsdanskernes adgang til coronapas. Derfor har vi bedt vores samarbejdspartner Hejdoktor.dk om at hjælpe til.

coronapas, danes worldwide

Skal du på ferie i Danmark og ønsker et dansk coronapas? Danes Worldwide vil gerne lette udlandsdanskernes adgang til coronapas. Derfor har vi bedt vores samarbejdspartner Hejdoktor.dk om at hjælpe til. Hejdoktor.dk har nu gjort det muligt at bestille coronapas online med NemID til 250 kr.

Alternativer til coronapas

Du kan dokumentere vaccination, immunitet eller negativ Covid-19-test med den danske app ”Coronapas”. Men der er ikke krav om brug af den officielle app. Du skal bare kunne dokumentere, at du opfylder kravene til coronapasset.

Det er op til den enkelte medarbejder på restauranten, biografen eller frisøren at godtage din dokumentation. Du kan derfor godt gøre brug af dit udenlandske vaccinationskort, udenlandske positive coronatest, som er over to uger gammel, eller resultat fra en test på sms. Find det nærmeste testcenter her.

Den danske coronapas-app er derfor ikke den eneste gyldige dokumentionsform, men den er bekvem, hvis du gerne vil undgå at skulle medbringe anden dokumentation.

Hvordan får man dansk coronapas?

 • Du kan bestille coronapasset, hvis du er vaccineret i udlandet med en vaccine, som er godkendt af EU.
 • Din vaccination fra udlandet skal bekræftes af en læge med adgang til det danske vaccinationsregister.
 • Lægen skal bruge dokumentation for vaccinationens type, samt selve vaccineringstidspunktet og -intervallet.
 • Lægen registrerer oplysningerne i det danske vaccinationsregister.
 • Vaccinationen vil herefter fremgå af dit coronapas.

Det står dig naturligvis frit for, om du selv vil finde en læge, der er villig til at lave et coronapas, eller om du fx vil benytte Hejdoktor.

Du bestiller coronapas hos Hejdoktor ved at klikke her.

Autoriserede læger i Danmark kan registrere udenlandske vacciner, som er godkendt af EU, i det danske vaccinationsregister. Det er dog op til den enkelte læge at beslutte, hvorvidt vedkommende vil tilbyde denne service. Som udlandsdansker kan du derfor sagtens selv opsøge en læge i Danmark og spørge om muligheden for at blive registreret.

Læs mere om coronapas her.

Spørgsmål om coronapas

Hejdoktor har lavet en FAQ om de mest hyppige spørgsmål vedrørende coronapas. Du kan se spørgsmål og svar i videoen nedenfor. Du kan også læse Hejdoktors svar på spørgsmål om coronapas under videoen.

Kan børn få coronapas?

 • Nej, man kan ikke få et coronapas til sine børn under 16 år, da vaccinationerne på nuværende tidspunkt ikke er godkendt til anvendelse på personer under hhv. 16 og 18 år afhængig af vaccinen.
 • Er barnet mellem 16-18 år, kan man tilføje barnet under sin profil på Hejdoktor. Efterfølgende kan man bede om en registrering på vegne af sit barn.
 • Er barnet 18 år, skal barnet selv registrere sig på Hejdoktor.dk og følge den normale proces.

Hvad gør man, hvis man ikke har NemID?

Uden NemID kan man ikke få sine vacciner registreret hos Hejdoktor. Vi bruger nemlig NemID som den primære faktor til patientidentifikation. Praksis for identifikation afhænger af den enkelte læge.

Har man på anden måde fået registreret sine vacciner i det danske vaccinationsregister, kan man kontakte sundhed.dk på telefon 44 22 77 74 og spørge, om de kan sende coronapasset i fysisk form.

Kan udenlandske partnere også få et dansk coronapas?

Hvis ikke man har dansk cpr-nummer, kan man ikke få dansk coronapas for COVID-19 vaccination.

Hvad tæller som dokumentation for vaccination?

Vaccinekort eller lignende er glimrende dokumentation på vaccination.

 • Derudover skal vi bruge dato for vaccinationer.
 • Navn på vaccine, samt LOT eller batch nummer.
 • Navn på vaccinationsklinik eller vaccinationssted. 

Er det et problem, hvis man ikke har en fast læge i Danmark?

Det er ikke et problem, da alle læger i princippet kan registrere vaccinerne i vaccinationsregistreret. De er dog ikke pålagt at gøre det.

Hvor gammel må ens vaccine være, for at den kan give adgang til et coronapas?

På nuværende tidspunkt er der ikke en udløbsdato, men Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er grundlag for at antage immunitet på minimum otte måneder efter vaccination, hvorfor dette kan bruges som en rettesnor.

Hvor lang tid tager det at få et coronapas for COVID-19 vaccination?

Det tager kort tid. Få minutter efter konsultationen med Hejdoktor og den efterfølgende registrering kan man tilgå sit coronapas.

Hvordan får man adgang til coronapasset?

Man kan hente coronapasset via en af følgende apps ”MinSundhed” eller ”Coronapas”. Man kan også hente det ved at logge ind på sundhed.dk, hvor man skal gøre følgende:

 • Klikke på ”log ind med NEMID” øverst på sundhed.dk
 • Logge ind med NemID.
 • Klikke på ”Coronapas – COVID-19 vaccination” i kassen med overskriften ”Corona”.
 • Klikke på ”Hent dit pas for COVID-19 vaccination her”.

Hvor længe gælder et coronapas for COVID-19-vaccination?

Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er grundlag for at antage immunitet på minimum otte måneder efter både infektion og vaccination. Sundhedsstyrelsen forventer, at immunitet efter både infektion og vaccination vil være endnu længere, og varigheden vil løbende blive opdateret i takt med, at der kommer ny viden. Vi opdaterer https://www.hejdoktor.dk/coronapas/ løbende, hvis der kommer ny information fra sundhedsmyndighederne.