Hverdagen på Familie-Sommerskolen

Her kan du læse om hverdagen på Familie-Sommerskolen fra morgen til aften

Børn leger på Sommerskolen

Indkvartering på Familie-Sommerskolen

Familie-Sommerskolen har til huse på Ringe Fri- og Efterskole på Midtfyn. Her er der mulighed for at bo på 2- og 3- eller 4-mandsværelser – typisk med adgang til delt bad og toilet eller fællesbad (kønsopdelt, som man kender det fra en dansk svømmehal). Familier, der ønsker værelse med adgang til fællesbad, får reduceret prisen for opholdet med kr. 500 pr. person. Det er muligt for et mindre antal deltagere at bo eksternt til reduceret pris á DKK 1.000 pr. deltager.

Formiddag

På Familie-Sommerskolen er der undervisning eller aktiviteter om formiddagen, hvor børn og voksne er hver for sig. Børnene har danskundervisning på et af fire niveauer: 0. klasse (børn omkring 6 år), Begynderdansk, Basisdansk og Skoledansk.

De voksne kan vælge mellem Danskundervisning for voksne eller Aktiviteter for dansktalende voksneDanskundervisning for voksne undervises om muligt på to niveauer: Begynder (A1 og A2) og Øvet (B1 og B2 jf.  Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog). Vi håber, at der vil være deltagergrundlag for at kunne tilbyde dansk for voksne på ovenstående to niveauer.  Aktivitet for dansktalende voksne vil primært bestå af aktiviteter inden for kultur, natur og bevægelse.

Eftermiddag og tidlig aften

Om eftermiddagen deltager børn og voksne i fælles aktiviteter på tværs af generationer. Vi lægger vægt på, at familierne har tid til at hygge sig sammen omkring aktiviteter.

Aften-arrangementerne kan være for alle, men også for voksne alene, når børnene er lagt i seng. 

Familie-Sommerskolen

Familie-Sommerskolesprog

Skolens sprog er primært dansk. Dog bliver engelsk benyttet i det omfang, det er nødvendigt af hensyn til alle familiers forståelse af vigtige informationer og sikkerhed. På Familie-Sommerskolen opfordrer vi dog alle til at tale dansk – også i fritiden.


Spørgsmål om Familie-Sommerskolen?

Eller ønsker I at få mere information? Tøv ikke med at kontakte koordinator Solveig Engberg:.