På vej ud

Gode råd, viden og guides til dig, der rejser til udlandet. Her kan der stå en masse tekst.

Vi sidder klar i hjertet af København, hvor vi arbejder for udlandsdanskere i hele verden. Ring, skriv eller send en flaskepost i vores retning – vi vil altid gerne høre fra jer! Vi blev grundlagt i 1919, så vi har mere end 100 års erfaring bag os med globale danskere.

julepynt

Her står noget tekst. Herunder er der en spacer 50 ⤵

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

FAKTA

Om guldhamsteren

FAKTA

Om guldhamsteren

Guldhamstere (latin: Mesocricetus) er en lille gruppe af mellemstore hamstere og er de mest kendte af hamsterne. Guldhamstere inddeles i fire arter og findes udbredt i dele af Europa og Mellemøsten.

Levevis
Som andre hamstere har også guldhamsterne kindposer, som de bruger primært til at transportere føde hjem til deres hule, hvor de opbygger et forråd til dårligere tider. Kindposerne kan dog også bruges til at transportere andre ting som f.eks. redemateriale, og man har observeret, at de har båret unger i sikkerhed gemt i kindposerne.

Deres bo ligger under jorden, hvor de graver gangsystemer. Disse kan være rimeligt simple, men kan også være ret komplicerede systemer med mange gange og kamre. Udover selve reden vil der oftest være et forrådskammer og en toiletgang. Guldhamstere er natdyr og tilbringer det meste af dagen med at sove nede i deres huler.

Hobbydyr
Man kan købe guldhamstere i de fleste dyrehandler landet over. Nogle har også privatavl. Ved privatavl kan man også være sikrere på, at dyret ikke er sygt eller for den sags skyld gravid. Mange oplever, at købet af én guldhamster hurtigt kan blive til flere dyr, da man ikke kan se om dyret er gravid, mens det er helt lille.