Fra Mini-Sommerskole til Familie-Sommerskole – for flere aldersgrupper

Den tidligere Mini-Sommerskole eksisterer stadig dog under navnet Familie-Sommerskolen 6-9 år. Men nu er det også muligt at tage dit barn eller barnebarn mellem 10-13 år med på Sommerskole, nærmere betegnet Familie-Sommerskolen 10-13 år. Mulighederne er mange, men tankerne bag de to skoler er de samme!

mindre børn, danskundervisning, danes worldwide

Den tidligere Mini-Sommerskole eksisterer stadig dog under navnet Familie-Sommerskolen 6-9 år. Men nu er det også muligt at tage dit barn eller barnebarn mellem 10-13 år med på Sommerskole, nærmere betegnet Familie-Sommerskolen 10-13 år. Mulighederne er mange, men tankerne bag de to skoler er de samme!

Mini-Sommerskolen blev dannet i 2016 og afholdes samtidig med den traditionelle Sommerskole for børn og unge mellem 10-17 år, som blev etableret helt tilbage i 1981. Mini-Sommerskolen blev skabt med ønsket om et mødested for både børn og voksne, og er siden hen blevet en stor succes. Og nu har vi gjort mulighederne større med Familie-Sommerskolen.

Hvad er forskellen på de to så? Først og fremmest foregår de to forskellige steder i Danmark, men stadig på efterskoler med mange forskellige faciliteter for alle aldre. Derudover er Familie-Sommerskolen for de 10-13-årige forlænget, så opholdet varer 9 dage. Desuden er der ca. 35 lektioners danskundervisning, hvorimod der på afdelingen for de 6-9-årige er 25.

Dagene på de to familie-sommerskoler er struktureret ens, men for de 10-13-årige er der bl.a. planlagt en lejrskole, hvor eleverne skal overnatte uden deres forældre. Opholdet er altså tiltænkt elever, der gerne vil afprøve sommerskolelivet, men som ikke er helt parate til at være på egen hånd endnu.

glade børn på sommerskole
Sommerskolen, Danes Worldwide (C).

Samvær på tværs af lande og generationer

Børnene hygger sig med hinanden, og kombinationen af nye venskaber og en tryg voksen ved deres side gør, at oplevelsen bliver god for alle. 

Familie-Sommerskolen er med andre ord en enestående mulighed for at tilbringe mere tid sammen. Udover at hygge sig med hinanden og mærke den danske sommer er fokusset især rettet mod områder som fx det danske sprog, og kultur og danske traditioner. ”Det giver mig et frisk pust neutral danskhed, som jeg kan tage med hjem. Det er nogle gange svært at opretholde det danske i hjemmet, når man er alene om det – og Sommerskolen giver et frisk pust hvert år” (Forældercitat fra Mini-Sommerskolen 2018).

Kunne danskundervisning være noget for dig?

På Familie-Sommerskolen har du som forælder, bedsteforældre eller andet nært familiemedlem mulighed for at deltage i danskundervisning for voksne (mod en lille betaling). Derudover er der aktuelle oplæg, mountain bike løb og yoga for de voksne. Efter undervisningen er der mulighed for at deltage i forskellige arrangementer sammen med børnene omkring fællesaktiviteter, ekskursioner og andre tilbud. Og så er der stadig masser af muligheder for fælleshygge om aftenen med spil, bål, film med videre.

Det er en god mulighed for at vedligeholde sit danske sprog, kultur og netværk sammen med andre udlandsdanskere. Spørgsmålet er til sidst, hvem mon hygger sig mest? Det kan du finde ud af ved at tilmelde dig/jer og dit/jeres børn næste års Familie-Sommerskole, der finder sted i juli måned 2019. Læs også mere her på vores hjemmeside.


Har du spørgsmål til Familie-Sommerskolen?