Online infomøde: Globale danskere i UAE og Qatar

1. marts inviterer Danes Worldwide, i samarbejde med generalkonsulatet i Dubai, ambassaden i Abu Dhabi og Ladies Lounge by DBCD, til en gratis online infoaften eksklusivt for danskere bosat i UAE og Qatar.

Danes Worldwide inviterer, i samarbejde med generalkonsulatet i Dubai, ambassaden i Abu Dhabi og Ladies Lounge by DBCD, til en gratis online infoaften eksklusivt for danskere bosat i UAE og Qatar.

Onsdag den 1. marts 2023, kl. 16.00 – 18.00, dansk tid (GMT+1)

Danes Worldwide afholdt tilsvarende arrangementer i Dubai og Abu Dhabi i januar 2023, men grundet ekstreme vejrforhold var flere tilmeldte forhindret i at deltage. Derfor inviterer vi til en ekstra infoaften for alle globale danskere bosiddende i UAE og Qatar.

Mødet er åbent for alle danskere og ægtefæller, familiemedlemmer eller andre med tilknytning til Danmark. Mødet giver en unik mulighed for at få en opdatering på regler og problemstillinger, som berører mange danskere bosat i udlandet. Blandt emnerne på dagsordenen er følgende:

  • Reglerne for familiesammenføring
  • Bevarelse af statsborgerskab for danske børn født i udlandet
  • Dansk folkepension
  • Optagelse på dansk gymnasium og universitet
  • Dansk sprog- og kulturundervisning

Mødet vil foregå på dansk.

Program

16:00Aftenens værter byder velkommen
16:15Michael Bach Petersen, generalsekretær i Danes Worldwide, introducerer Danes Worldwide og foreningens politiske arbejde for udlandsdanskere
16:30Anja Kjær, undervisningschef i Danes Worldwide, informerer om vigtigheden af 9.-klasseprøven og kravene til optagelse på ungdomsuddannelser
16:45Lisbeth Kjersgaard, juridisk rådgiver i Danes Worldwide, giver den nyeste opdatering om ovenstående emner
17:30Åben diskussion og spørgsmål
18:00Arrangementet afsluttes

Arrangementet er gratis for alle deltagere. Et medlemskab af Danes Worldwide er ikke påkrævet.

For yderligere information om arrangementet, kontakt venligst eventkoordinator Kasper Jepsen på kasper@danes.dk

Tilmelding