Fra alle os til alle jer: Glædelig jul!

Julelanterne i sne

Jul hos Danes Worldwide

Kære medlemmer og andre nysgerrige udlandsdanskere

Først og fremmest: Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul!

2021 har været endnu et år, der formentlig går over i historiebøgerne; coronakrisen har stadig godt fat i mange lande rundt om i verden, og restriktioner og lock-downs har bølget frem og tilbage. Vaccinationsprogrammer mod COVID-19 er blevet rullet ud i lande verden over, men i meget forskellig tempi og med svingende succesrate. Mange er måske fortsat urolige og utrygge for, hvad vinteren bruger, og ser derfor endnu mere frem til juletiden, der forhåbentlig kan tilbringes med venner og familie.


Jul betyder altid meget hos Danes Wordwide, da især denne tid på året fylder meget, når man er flyttet uden for Danmarks grænser og nu skal lære nye traditioner og vaner – det samme gør sig gældende, når man efter mange år i udlandet flytter tilbage til Danmark og skal have julens mange skikke genopfrisket.

Adventkalender 2021

Her på siden kan I følge med i dette års adventkalender, som vi igen i år primært kører på vores sociale medier, ligesom vi har været en tur i arkiverne og indsamlet artikler, hilsner og andet godt fra de sidste par år.

4. søndag i advent

Julen er fyldt med traditioner. Hjemmebag, julekalendere, æbleskiver, gløgg og rigtig, rigtig meget hygge med venner og familie.

Vi hos Danes Worldwide ved, hvor svært det kan være at tage danske juletraditioner med ud i verden, men vi ved samtidig også, at mange danskere i udlandet har lært en masse nye og gode traditioner fra de lande de bor i! Og dem vil vi gerne blive klogere på.

Vi vil meget gerne høre, hvilke danske traditioner I savner mest, hvilke nye traditioner I har lært, og hvilket land I bor i. Skriv jeres svar på vores Facebook- og Instagram opslag, og vær med i lodtrækningen om den nye Dronningebog: “Undervejs” med Dronning Margrethe.

OBS: Opslaget bliver først offentliggjort på vores Facebook- og Instagram-side på søndag d. 19. december.

Året der gik: Mærkesager

Covid-19 har fyldt meget for vores juridiske rådgivere.
Den globale pandemi har dog ikke fået lov til at stjæle al opmærksomheden.

Læs artiklen Året der gik: Mærkesager, og lær mere om de mærkesager, der har særlig betydning for dig som udlandsdansker

Vi har været en tur i arkiverne…

Det er tid til at klippe og klistre…

Hvis du ikke er den heldige vinder af konkurrencen, kan du trøste dig med disse forskellige ark med julepynt, som du kan print ud og pynte op med i dit jule-hjem. God fornøjelse.

* Ved deltagelse i konkurrencen accepterer du samtidig, at Danes Worldwide må offentliggøre dit navn og bopælsland og tagge dig, hvis du vinder konkurrencen på Danes Worldwides sociale medier.