Kan jeg blive vaccineret i Danmark?

Senest opdateret d. 02.06.21 I Danes Worldwide er vi yderst opmærksomme på de mange spørgsmål og problemstillinger som den nuværende epidemi bringer i spil for udlandsdanskerne. Med hensyn til spørgsmålet om udlandsdanskernes adgang til covid-19 vacciner i Danmark er status på nuværende tidspunkt, at der begynder at komme svar og løsninger på situationen. Der er tale om et politisk…

Vaccine Covid-19

Senest opdateret d. 02.06.21

I Danes Worldwide er vi yderst opmærksomme på de mange spørgsmål og problemstillinger som den nuværende epidemi bringer i spil for udlandsdanskerne.

Med hensyn til spørgsmålet om udlandsdanskernes adgang til covid-19 vacciner i Danmark er status på nuværende tidspunkt, at der begynder at komme svar og løsninger på situationen.

Der er tale om et politisk område med mange hensyn at afveje, men som er yderst vigtigt for vores medlemmer, hvorfor vi forsøger at varetage udlandsdanskernes interesser efter bedste evne.

Vi har rettet henvendelse til sundhedsminister Magnus Heunicke om dette, samt fremtrådt foran Folketingets Sundhedsudvalg.

Danes Worldwide er glade for at kunne meddele, at der i Danmark nu er givet adgang til vaccination af udlandsdanskere og udlændinge i visse situationer. Du kan læse mere om dette her: https://www.danes.dk/danmark-aabner-for-coronavaccine-til-udlandsdanskere/

Der gælder stadig, at visse borgere, bosat inden for EU, har ret til vaccinationen uden at skulle være omfattet af kravene om ”midlertidigt ophold” som beskrevet i ovenstående artikel. Undtagelsen gælder, hvis man har et dansk udstedt, gyldigt EU-sygesikringskort, eller har ret til det særlige dansk udstedte EU-sundhedskort.


Følgende persongrupper kan have ret til et sådant kort: personer der arbejder, men ikke er bosiddende i Danmark, samt disses medforsikrede familie, danske udlandspensionister og udstationerede danskere. Tilsvarende gælder for gyldigt sikrede borgere som er udrejst i op til et år, såsom studerende, og som midlertidigt opholder sig i Danmark.

Danes Worldwide fortsætter med at presse på for svar og løsninger vedrørende udlandsdanskernes udfordringer i forbindelse med coronapandemien og vil selvfølgelig holde jer opdateret gennem vores sædvanlige nyhedskanaler.