Krav om negativ corona-test for flypassagerer til Danmark

De seneste restriktioner angående indrejse til Danmark indeholder særlige krav til rejsende, der kommer til Danmark med en flyforbindelse.

Kastrup Lufthavn

Opdateres løbende: Senest opdateret d. 06/04/2021.


Der er vedtaget skærpede restriktioner ved indrejse fra udlandet som træder i kraft fra og med 7. februar 2020 og foreløbigt gælder til og med 20. april.

Det er nu et krav at man skal lade sig teste ved indrejse til Danmark. Enten foretages testen førend man forlader lufthavnen, ellers skal den foretages senest 24 timer efter man er krydset grænsen.

Herudover skal man ved indrejse fra udlandet selvisolere sig i 10 dage. Denne isolation kan afbrydes ved negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Du kan læse nærmere om de nye restriktioner på: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark/lovkrav-ved-indrejse og følge med i udmeldinger fra myndighederne på https://coronasmitte.dk/


Det er nu luftfartselskaberne, der – før boarding i afrejselandet – skal tjekke, om passagererne har en negativ corona-test, der ikke er mere end 24 timer gammel, når passagerne går ombord på flyet.

Det skaber store problemer for de danskere, der er bosiddende/opholder sig i lande, der ikke har så veludviklede testmuligheder som i Danmark. Og dermed rammer det også en række af Danes Worldwides medlemmer.

Derfor har generalsekretær Anne Marie Dalgaard rettet henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht. I brevet skriver hun bl.a.:

”Danes Worldwide opfordrer dig derfor til i samarbejde med dine kolleger i relevante ministerier at skabe ens regler og tillade, at luftfartselskaberne kan få dispensation og dermed tillade at danske statsborgere, der har gyldig billet, kan boarde en flyforbindelse, hvor slutdestinationen er i Danmark.”

Anne Marie Dalgaard foreslår også, at de indrejsende danskere derefter er underkastet obligatorisk test ved ankomst til en dansk lufthavn og skal gå i selvisolation indtil et negativt testresultat foreligger. I den seneste opdatering fra Udenrigsministeriet kan du bl.a. læse mere om de skærpede regler for indrejse til Danmark.

Du kan læse de mest stillede spørgsmål til coronasituationen i Danmark her