Nekrolog – Carsten Dencker Nielsen (1940 – 2019)

“Vi må aldrig gå på kompromis med kvaliteten” – denne sætning er rullet gennem bestyrelseslokalet utallige gange og er blevet en af de ledestjerner, vi har rettet os efter i Danes Worldwides danskundervisning. Carsten Dencker Nielsen var i en menneskealder formand for Sommerskolens bestyrelse og medlem af Danes Worldwides bestyrelse, hvor han i mange år…

Carsten Dencker Nielsen - Danes Worldwide

“Vi må aldrig gå på kompromis med kvaliteten” – denne sætning er rullet gennem bestyrelseslokalet utallige gange og er blevet en af de ledestjerner, vi har rettet os efter i Danes Worldwides danskundervisning. Carsten Dencker Nielsen var i en menneskealder formand for Sommerskolens bestyrelse og medlem af Danes Worldwides bestyrelse, hvor han i mange år var næstformand. Carsten har således haft en stor indflydelse på udviklingen i vores forening, hvor han med sin baggrund og mange år i udlandet bidrog med en solid erfaring om livet blandt danskerne ude. Carsten startede sin karriere i ØK, hvor han med dygtighed, flid, snusfornuft og sine gode menneskelige egenskaber arbejdede sig helt til tops i firmaet.

Carsten Dencker Nielsen, Danes Worldwide, nekrolog

Carsten tegnede i 1968 for et beskedent beløb et livsvarigt medlemskab af Danes Worldwide. Han spøgte gerne med, at det var den bedste investering, han nogensinde havde gjort. Og vi elskede Carsten – ikke kun fordi han ydede en ekstraordinær stor indsats for Danes Worldwide og Sommerskolen, men også fordi han var et dejligt menneske. Han havde format og besad et helt særligt lune, og så var han hurtig i replikken. Han kunne få os til at ligge flade af grin, og derfor var bestyrelsesmøderne under Carstens ledelse ofte en fest. Carsten havde desuden en særlig sans for at opfange stemninger og forstod altid, hvis man skulle træde varsomt eller lige tage sig særligt af en medarbejder.

Carsten var alsidig. Han spillede golf, bridge og tennis, og så var han blandt andet dybt engageret i Rotarys arbejde. Som generalkonsul i Danmark for Thailand fulgte Carsten også med stor interesse åbningen af Danes Worldwides Learning Center i Bangkok i 2016.

Vi vil savne Carsten. Vi havde glædet os særligt til hans muntre og inspirerende indslag ved Danes Worldwides 100-års jubilæum, som han selv ville have nydt at fejre.

Carsten Dencker Nielsen efterlader sin hustru gennem mere end 50 år, fru Lise Dencker Nielsen, børnene Lars og Nina og flere børnebørn.

Æret være Carstens minde.