Fredensborghusene

Fredensborghusene er en selvejende institution stiftet af Danes Worldwide med henblik på at skabe en boligbebyggelse for hjemvendte danskere.

Pal Jauernik
Senior Manager
pal(a)danes.dk

Kontakt Pal Jauernik hvis du ønsker mere information om Fredensborghusene eller vil høre om mulighederne for at komme på venteliste.

Jørn Utzon-boliger til hjemvendte danskere

Fredensborghusene er en selvejende institution stiftet af Danes Worldwide med henblik på at skabe en boligbebyggelse for hjemvendte danskere. Husene er tegnet af arkitekten Jørn Utzon, der også er arkitekten bag operahuset i Sydney.

Komplekset ligger, som navnet antyder, i Fredensborg, Nordsjælland i naturskønne omgivelser. Husene blev bygget på foranledning af Jørgen Saxild fra Kampsax A/S og stod færdige i 1963.Det består af 30 rækkehuse, 47 vinkelbyggede gårdhuse og et fælleshus med restaurant, selskabslokaler og ni gæsteværelser. Du kan læse mere om leje af gæsteværelser samt selskabslokaler på www.fredensborghusene.com.

Betingelser for lejemål

Det er Danes Worldwide, der administrerer ventelisten og for at komme i betragtning, skal man være medlem af Danes Worldwide. Tilbuddet er rettet mod hjemvendte danskere, der ikke længere har hjemmeboende børn.

  • Fredensborghusene udlejes kun på langtidsbasis.
  • Udedanskere har fortrinsret.
  • Ansøgere skal have boet og arbejdet i udlandet i mindst to år.
  • Lejere er forpligtet til at aftage 12 spisebilletter i institutionens restaurant pr. måned pr. beboer i huset og til at følge institutionens husorden.

Fredensborghusene er meget attraktive, og det er nødvendigt, at du og din familie skriver jer op i endog meget god tid, hvis I er interesserede. Ventetiden på et hus er i øjeblikket ca. 10 år.

Fem hustyper

Der findes fem forskellige typer Fredensborghuse, der varierer i pris og størrelse. Nogle har have, nogle har garage, nogle har begge dele - og nogle har udestue.

  • Type A: Vinkelhus med gårdhave, 111,3 m2
  • Type B: Vinkelhus med gårdhave og garage, 111,3 m2
  • Type C: Vinkelhus med gårdhave, 129,5 m2
  • Type D: Vinkelhus med gårdhave og garage, 129,5 m2
  • Type E: Rækkehus med udestue, 73,3 m2

Du kan se plantegninger over husene indretning samt deres placering i folderen, som du kan downloade her.

Du kan desuden få et overblik over de gennemsnitlige boligudgifter her.

Fredensborghusenes Venner

Fredensborghusenes Venner er en filantropisk forening, der har til formål at støtte og yde tilskud til at bevare, beskytte og fremhæve Fredensborghusene som et internationalt enestående eksempel på unikt dansk boligbyggeri.

Du kan du læse mere om foreningen og dens arrangementer her.

Tilmeldelse til ventelisten

Her kan du tilmelde dig ventelisten til Fredensborghusene. OBS! Det kræver et medlemslogin at tilmelde sig ventelisten

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev