Ofte stillede spørgsmål

I Danes Worldwide har vi over 90 års erfaring med at hjælpe danskere, der i en periode er udstationeret af deres virksomhed. Vi ved, at hvis familien ikke trives, så trives din medarbejder heller ikke. 

Hvordan kan I hjælpe vores medarbejdere, der er på vej til udlandet?

Der er store udfordringer af både personlig og praktisk karakter forbundet med at blive udstationeret. Uanset hvilket land der er tale om, og hvad enten det er et kortere eller længerevarende ophold.

Vores ekspertpanel, som består af blandt andet en advokat, en psykolog, en forsikringsrådgiver og en kulturcoach, kan rådgive hele familien om de spørgsmål og usikkerheder, der kan være ved at flytte ud.

Hvordan hjælper I vores medarbejdere, mens de er ude?

Vi har et netværk af engagerede repræsentanter over hele verden med kendskab til lokale netværk, viden om den lokale kultur og kan hjælpe dig med at navigere i lokale serviceydelser som skoler og hospitalsvæsen. Repræsentanterne tager også ofte initiativ til arrangementer i lokalområdet, så I som medlemmer møder hinanden.

Dine medarbejdere får medlemsmagasinet DANES direkte ind ad brevsprækken. Magasinet er spækket med indhold af særlig interesse for globale danskere og er den eneste udgivelse af sin art. Magasinet byder blandt andet på artikler, nyttige råd, relevante nyheder og oplysninger om aktiviteter blandt danskere i udlandet. 

Hvordan sørger I for, at hele familien trives, mens de er ude?

Vi tilbyder online danskundervisning på folkeskoleniveau til dine medarbejderes børn. Formålet er at styrke og udvikle børnenes danske sprog, så de problemfrit kan indgå i det danske uddannelsessystem, når familien kommer tilbage til Danmark. Vi samarbejder med Undervisningsministeriet og tilbyder Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) efter 9. klassetrin.
Et Corporate Medlemskab giver også store rabatter på Sommerskolen - et knap tre ugers ophold for udenlandsdanske børn i Danmark i alderen 10-17 år. På Sommerskolen underviser vores lærere i dansk sprog, kultur og historie. For mange børn bliver Sommerskolen et fast holdepunkt, hvor de kan mødes med andre udlandsdanske børn og venskaber kan opstå.

Vi tilbyder også før-skoleundervisning og lokal gruppeundervisning.

Hvad kan I tilbyde vores medarbejdere, der bor i Danmark?

Som del af et Corporate Medlemskab tilbyder vi dine medarbejdere mulighed for at bo i de eftertragtede Fredensborghuse i Nordsjælland. Fredensborghusene er en selvejende institution stiftet af Danes Worldwide med henblik på at skabe boliger for hjemvendte danskere. Husene er tegnet af arkitekten Jørn Utzon, der - som bekendt - også er arkitekten bag operahuset i Sydney.

Derudover afholder vi også arrangementer for vores medlemmer i Danmark - fx golfturneringer, foredrag og kulturarrangementer. 

Hvilke rabatter får vores medarbejdere?

Medlemmer får store rabatter på både Danes Worldwides online danskundervisning og Sommerskolen. Medlemmer sparer 2.000 kr per barn på både danskundervisning og Sommerskolen. Ved køb af danskundervisning er der yderligere rabatter, hvis man tilmelder flere børn. 

Vi tilbyder også andre rabatter. For eksempel 33 % på Politiken Weekly - avisen for udlandsdanskere og rabatter på hoteller rundt omkring i Danmark. Læs mere om tilbud og rabatter.

Hvordan er Danes Wordwide organiseret?

Danes Worldwide er en almennyttig forening. Vi har over 90 års erfaring og ekspertise med rådgivning af danskere, der er udstationeret af danske virksomheder. Vi arbejder for udlandsdanskeres interesser, herunder vores mærkesager, som virksomheder og brancheforeninger ikke umiddelbart kan involvere sig i. Det drejer sig om tre hovedområder: undervisning, økonomi og rettigheder.

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev