Få et overblik over Danes Worldwides nyheder her

Positivt nyt i sag om skat og bolig

Danes Worldwide byder regeringens ændrede holdning velkommen i forbindelse med det oprindelige lovforslag om markant ændret danskbeskatning af udlandsdanskere. Ud over dette lovforslag er vi aktuelt også i fuld beskæftiget med at gøre politikerne opmærksomme på andre uretfærdigheder og uhensigtsmæssigheder omkring foreslåede ændringer i forbindelse med familiesammenføring, pensions- og dagpengeforhold, der involverer danskere i udlandet.

Her kan du læse Danes Worldwides kritiske høringssvar til lovforslaget om ændret beskatning:
www.danes.dk/…/hoeringsvar-angaaende-forslag-til-lov-om-ae…/

Og her finder du et overblik i sagen:
www.danes.dk/…/stramning-af-boligregler-for-udlandsdanskere/

Nogle centrale citater fra dagens positive forsidehistorie i Børsen:

Børsen: ”Med en offensiv mod skattesnyd stiller VLAK-regeringen udstationerede danskere i et dilemma: Enten skal de sælge den bolig, de kan bo i, når de er i Danmark, eller også skal de overgå til fuld dansk beskatning (…) Bliver forslaget til lov, så forringes udlandsdanskernes mulighed for fortsat tilknytning til Danmark markant, lyder kritikken. Mest vidtgående er ændringerne for danskere i verdens ca. 70 nul- eller lavskattelande, f.eks. Dubai og Hong Kong.”

Anne Marie Dalgaard, Danes Worldwides generalsekretær: ”Det er en mistænkeliggørelse af en masse danskere, der er rejst ud til gavn for Danmark. Så jeg vil indtrængende opfordre politikerne til ved fremtidig lovgivning på området at bruge en helt anden tilgang og betragte udlandsdanskere som det, de er: En ressource, der skal plejes og passes på – og ikke chikaneres.”

Karsten Lauritzen (V), skatteminister: ”Det er et udkast, der er sendt i høring. Det er ikke der, det ender. Regeringen anerkender, at det er en for voldsom opstramning.”

Børsens forsidedækning, inkl. et længere interview med Danes Worldwides generalsekretær, Anne Marie Dalgaard, finder du her:
borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/197353/artikel.html
(desværre kun tilgængelig for avisens abonnenter).

Back to Top

Til top

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev