Danes Worldwide 100 år

Danes Worldwide 100 år

Danes Worldwide 100 år: 1919-2019.

Danes Worldwide overrækker foreningens hæderspris Årets Verdensdansker til Margrethe Vestager.

Generalsekretær Anne Marie Dalgaard: 

”Årets Verdensdansker gives til en dansker, der har bidraget til verden i global skala og som gennem sit virke har vakt opmærksomhed om Danmark. Margrethe Vestager, kommissær ved EU Kommissionen og kommende næstformand, stråler som et globalt fyrtårn for ordentlighed, faglighed og rettidig omhu, og har i udpræget grad sat Danmark på verdenskortet. Derfor er det en stor ære at overrække prisen til Margrethe Vestager.”

Margrethe Vestager fortæller her om prisen og hendes kommende arbejde i Kommissionen på P4. Klippet varer fra ca. 02:32:00 – 02:37:00.


Se videoen: Udlandsdanskere gennem 100 år

Læs mere om historien bag Danes Worldwide her.


Afholdte arrangementer

Festmiddagen på D’Angleterre

Danes Worldwide fyldte 100 år i 2019. Det fejrede vi bl.a. med en festmiddag torsdag den 15. august 2019 på Hotel d’Angleterre i København. Arrangementet indebar en udsøgt middag i Restaurant Palmehaven, kåring af Årets Verdensdansker og underholdning i topklasse.

Årets Verdensdansker 2019, Margrethe Vestager, holder takketale.

Medlemsmødet i Landstingssalen

Blandt andre tiltag inviterede vi til morgenmøde for medlemmer og andre interesserede på Christiansborg onsdag den 14. august 2019 kl. 9.30 – 11.30. Arrangementet fandt sted i den smukke Landstingssal med Bertel Haarder som vært og Per Stig Møller som gæstetaler.

Fødselsdagsreceptionen på Kultorvet

Som en del af vores jubilæumsår fejrede vi naturligvis den præcise fødselsdag for Danes Worldwide. Derfor indbød vi til reception på sekretariatet tirsdag d. 30. april 2019.

Tak for en fantastisk dag!


Har du spørgsmål til jubilæumsåret?