Event: På vej til Danmark

Danes Worldwide afholder i samarbejde med Djøf en dag med fokus på udfordringerne ved at vende hjem til Danmark efter en årrække i udlandet. Bliv klogere på dine muligheder som hjemvendt dansker eller international familie både, når det gælder karriere og privatliv.

På vej til Danmark

Danes Worldwide afholder i samarbejde med Djøf en dag med fokus på udfordringerne ved at vende hjem til Danmark efter en årrække i udlandet. Bliv klogere på jeres muligheder som hjemvendt dansker med familie, både når det gælder karriere og privatliv.

Måske er man taget afsted som single, par eller familie og er nu på vej til Danmark, fx med børn eller en ægtefælle, som aldrig før har boet i Danmark. Hvilke udfordringer giver det og hvor kan man finde hjælp? Hvordan finder man arbejde og hvordan hjælper man familien i gang med hverdagen i Danmark?

Kom og vær med, når vi inviterer medlemmer af Danes Worldwide til en eftermiddag med både spændende oplæg fra Djøf, Danes Worldwide, Center for Familieudvikling, køberrådgiver ved Købsmægler Line Friis-Olsen, IDCN, repræsentanter for Danes Worldwide og mulighed for networking.

Program

15:30-16:00: Dørene åbnes – kaffe, te og snacks

16:00-16:30: Michael Bach Petersen, generalsekretær i Danes Worldwide, og Lars Brittain, afdelingsschef i Djøf, byder velkommen.

16:30-17:30: Første oplægsrunde

 • Oplæg 1:
  Lær, hvordan du aktivt bruger dine internationale arbejdskompetencer til at blive mere attraktiv på det danske arbejdsmarked
  Oplægholder: Djøf
 • Workshop for børn (9-14 år) klokken 16:30-18:30: Gennem lege og oplæg får børnene i aldersgruppen 9-14 år værktøjer til lettere at falde til i Danmark, når de vender hjem som Third Culture Kids v/Center for Familieudvikling
  OBS: Der er ikke flere ledige pladser på workshoppen, men du har mulighed for at skrive dig på venteliste.

17:30-18:30: Anden oplægsrunde

 • Oplæg 2:
  Lær teknikker til at håndtere de typiske reaktioner og udfordringer, der viser sig i familien, når denne vender hjem til Danmark efter mange år i udlandet v/Center for Familieudvikling
 • Oplæg 3:
  Forstå reglerne for familiesammenføring – både EU-reglerne og de danske regler v/Danes Worldwide
 • Workshop for børn (9-14 år), fortsat

18:30-19:00: Spisning

19:00-19:45: Tredje oplægsrunde

 • Oplæg 4:
  Overvejer du at købe fast ejendom i Danmark? Få overblikket over boligmarkedet og gode råd inden du køber v/Line Friis-Olsen, køberrådgiver ved Købsmægler
 • Oplæg 5:
  Familiesammenføring – next step. Hvad sker der, når opholdstilladelsen er opnået? Hvordan kommer man videre mod permenent opholdstilladelse og dansk statsborgerskab? v/Danes Worldwide

19:45-20:30: Fjerde oplægsrunde

 • Oplæg 6:
  Mød to af Danes Worldwides repræsentanter, hør deres erfaringer med at vende tilbage til Danmark og network med andre hjemvendte v/Danes Worldwides repræsentanter
 • Oplæg 7:
  Hvad med den udenlandske partner? Hvordan finder han/hun job og fodfæste i Danmark? Få gode råd til jobsøgning og karrierenetværk for den udenlandske partner v/ IDCN – International Dual Career Network

20:30-21.00: Afrunding og tak for i dag

Du kan se beskrivelserne af de enkelte programpunkter længere nede på siden.

Praktiske informationer

 • Dato: 17. august 2022, mellem kl. 15.30-21.00
 • Adresse: Djøf, Gothersgade 133, 1123 København
 • Tilmeldingsfrist: 14. august
 • Gratis for medlemmer af Danes Worldwide

Tilmelding


Mød de forskellige oplægsholdere

Djøf

At vende hjem til Danmark efter noget tid i udlandet kan være udfordrende både i privatlivet og i det professionelle liv. Dette oplæg handler om, hvordan man kan bruge sine internationale arbejdskompetencer, når man kommer tilbage til Danmark, og hvordan man kan gøre sig selv attraktiv med sine nyerhvervede kompetencer i forbindelse med jobsøgning i Danmark.

Oplægsholderen er chefkonsulent i Djøf, Lone Rank. Lone er uddannet cand. merc. i strategi- og organisationsudvikling, certificeret i personlighedstests og uddannet coach.

Oplæg nr 01 – holdes på dansk

Danes Worldwide

Family reunification

If a family member is a citizen of another country than Denmark, it is very important to know about the rules for family reunification. Danes Worldwide’s legal advisor, Karoline Blyt, will inform on both the Danish and the EU-rules for family reunification. During the presentation Karoline will go through the different criteria. Afterwards there will be time for questions.

Oplæg nr 03 – holdes på engelsk
Presentation no. 03 – will be held in English

Family reunification – next step

The international partner has had their recidence permit approved in Denmark, so what to do now? Danes Worldwide’s legal advisor, Karoline Blyt, will guide you through the next steps in the process for prolonging the permit, permanent residency and ultimately Danish citizenship. There are a lot of requirements to know about, and it is a very good idea to be informed on the rules early in the process.

Oplæg nr 05 – holdes på engelsk
Presentation no. 05 – will be held in English

Center for Familieudvikling

Tilbud til børn fra 9-14 år (max 20 deltagere)

OBS: Der er ikke flere ledige pladser på workshoppen, men du har mulighed for at skrive dig på venteliste.

Hvad vil det sige at være et Third Culture Kid og skulle til at bo i Danmark for første gang eller igen? Cecilie og Rebecca er begge Third Culture Kids og psykologer ansat i Kompetenceenhed for Udstationerede, og hjælper børn, der lige er vendt tilbage til Danmark i TCK-grupper, der typisk løber over nogle måneder.

Denne workshop vil give en forsmag på, hvordan det er at møde andre børn med lignede opvækst i udlandet i en TCK-gruppe. I løbet af de to timer vil børnene gennem lege, øvelser og små oplæg blive mødt med viden om og støtte til at falde godt til i Danmark. Der vil være en pause undervejs. Der vil max være plads til 20 børn i dette tilbud på dagen. Det vil dog være muligt at blive tilmeldt et gruppeforløb med 8-10 børn i efteråret 2022 enten i København eller Århus.

Workshoppen holdes på dansk

Trivsel i Danmark for den enkelte – og for hele familien

Når en familie vender retur til Danmark efter ét eller flere år i udlandet, kan det ofte være en mentalt krævende og udfordrende periode både for den enkelte og for hele familien. Oplægget vil give et overblik over de typiske reaktioner og udfordringer, og samtidig fokusere på, hvad der kan hjælpe til en god tilpasning og bedre trivsel for både børn og voksne. Der vil være mulighed for spørgsmål efter oplægget.

Oplægsholderen er Maria Techow, psykolog, specialist og leder af Kompetenceenhed for Udstationerede under Center for Familieudvikling. Maria har de sidste 12 år arbejdet med danskere under deres ophold i udlandet og ved hjemkomst til Danmark, og hun har bred erfaring med hjælp til både børn og voksne.

Oplæg nr 02 – holdes på dansk

Line Friis-Olsen, køberrådgiver ved Købsmægler

Mange hjemvendte danskere oplever, at det er svært at finde rundt i boligmarkedet i Danmark. Køberrådgiver Line Friis-Olsen vil guide deltagerne i, hvordan boligmarkedet ser ud i Danmark og give gode råd til køb af ejendom, når man netop er hjemvendt til Danmark. Efter oplægget er der afsat god tid til at stille spørgsmål til Line.

Oplægsholderen, Line Friis-Olsen, er køberrådgiver og partner i Købsmægler og har erfaring med køb af bolig både på Sjælland og i Jylland. Derudover deltager medindehaver af Købsmægler, John Wulff, og Relationship manager i Købersmægler, Melina Sejersen.

Oplæg nr 04 – holdes på dansk

Repræsentanter, Danes Worldwide

Danes Worldwide har repræsentanter I hele verden, som hjælper med at facilitere et dansk community i lokalområderne. Danes Worldwide har også repræsentanter i Danmark.

En af disse repreæsentanter vil holde et oplæg om en personlig beretning om at vende hjem til Danmark efter en årrække i udlandet. Derefter vil repræsentanten facilitere networking blandt de fremmødte, hvor der vil være mulighed for at møde andre danskere (og internationale partnere) i samme situation som en selv.

Oplæg nr. 06 – holdes på dansk

IDCN

What about the international spouse? How does he or she find a job in Denmark? Is it even possible to find a job in the field the person used to work in? IDCN will guide you through the job market in Denmark as an international spouse. They will do a presentation on the best way to find a job for the international spouse with a special focus on networking.

IDCN is a global Non-Profit Association of companies, NGOs, and academic institutions in different locations, also in Copenhagen. They focus on connecting international employees with each other and companies.

Oplæg nr 07 – holdes på engelsk
Presentation no. 07 – will be held in English

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til arrangementet er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt