Anders & Ying

Familiesammenføring
Par

Anders & Ying

Her skal i møde Anders og Ying.

Anders er 30 år og gift med Ying. Anders har bestået folkeskolen i Danmark og taler desuden mandarin, da han har boet fem år i Kina. Han er uddannet elektriker i Danmark. Pt. er han arbejdsløs, men har arbejdet seks år i Danmark.
 
Ying er 32 år og gift med Anders. Anders og Ying har et fællesbarn, Alexander på 2 år, som er dansk statsborger. Ying har også en datter, Ping, fra et tidligere forhold. Ping er syv år og bor sammen med Ying og Anders. Ying taler ikke engelsk. Hun har en bachelorgrad i turisme fra Kina, men er pt. hjemmegående husmor.

De grundlæggende krav

Anders & Ying kan søge om familiesammenføring efter de danske regler, fordi Anders er dansk statsborger, de begge er over 24 år, og deres vielsesattest dokumenterer, at de er gift., så de opfylder de grundlæggende krav.

Men Anders & Ying skal også tilsammen opfylde fire ud af de seks integrationskrav, før deres ansøgning kan blive godkendt.

De seks integrationskrav

Anders opfylder dansk-kravet, da han har gået i dansk folkeskole, ligesom han opfylder uddannelseskravet, da han er uddannet elektriker i Danmark. Selv om Anders pt. er arbejdsløs og på dagpenge, har han arbejdet seks år i Danmark. Han opfylder altså tre af de fire krav.

Ying kan som hjemmegående ikke opfylde kravet om lønnet fuldtidsarbejde inden for de sidste fem år. Men da hun har en bachelorgrad i turisme fra Kina, og opfylder hun et af de seks krav.

Så Anders og Ying opfylder tilsammen fire ud af de seks krav, som de skal.

Andre krav, som også skal opfyldes

Anders og Ying opfylder også følgende krav:
– Ying har besøgt Danmark nogle gange.
– Parret har en egnet bolig til rådighed i Danmark.
– Anders har ikke modtaget offentlig forsørgelse fra Danmark de sidste 3 år. (Dagpenge tæller nemlig ikke som offentlig forsørgelse.)
– Parret kan stille den økonomisk sikkerhed på ca. 100.000 kr.
 
Derudover går Ying til dansk for at kunne bestå danskprøver på begynderniveau efter henholdsvis 6 og 9 måneders ophold i Danmark.


Telefon

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål angående familiesammenføring, kan du skrive til famsam@danes.dk

Du kan også ringe til os på (+45) 3332 0913
Mandag: 9-16
Tirsdag: 10.30-18.30
Onsdag: LUKKET
Torsdag: 9-16
Fredag: 9-16