Skattelempelse for ophold i DK i foråret 2020 – fejl i tilmeldingen

Da Danmark lukkede ned i marts 2020, blev mange udlandsdanskere fanget i Danmark. Derfor blev der indført en midlertidig ordning om skattelempelse…

rettelser til årsberetningen, danes worldwide

Da Danmark lukkede ned i marts 2020, blev mange udlandsdanskere fanget i Danmark. Derfor blev der indført en midlertidig ordning om skattelempelse til fx de udlandsdanskere, som havde opholdt sig i Danmark i en periode, der under normale omstændigheder ville betyde, at de blev fuldt skattepligtige til Danmark.

Nu er SKAT omsider kommet med den praktiske løsning på, hvordan man tilmelder sig ordningen. På SKATs hjemmeside finder du her beskrivelsen af, hvordan du giver besked til SKAT om, at du gerne vil bruge den midlertidige ordning. (Se under ”Ændringer på grund af corona-situationen”.)

Flere medlemmer har imidlertid fortalt os, at der desværre er en fejl i SKATs TastSelv-funktion, hvor de henviser til punkt 15 – men det er forkert. På hjemmesiden skriver SKAT nemlig selv, at det ikke er muligt at tilmelde sig den midlertidige ordning via TastSelv, men at det skal gøres ved at ringe eller skrive direkte til SKAT.

Husk, at tilmeldingsfristen for ordningen om skattelempelse var 1. maj 2021, men du kan stadig ændre dit valg frem til 30. juni 2022.