Tilbage til Danmark – for børnefamilier

Sommerskolen - 3 elever med computer

På denne side kan du finde informationer og materiale, der er særligt relevant for dig, der har børn i skolealderen.

Danes Worldwide & Center for Familieudvikling

Danes Worldwide har – i samarbejde med Center for Familieudvikling – udviklet to gratis ressourcer, som vi håber kan være relevant for skoler samt familier, der er på vej (hjem) til Danmark, eller som allerede har slået sig ned i landet efter kortere eller længere tid i udlandet. 
Materialet indeholder følgende:

  • Et gratis undervisningsmateriale, der skal ses som en håndsrækning til lærere i grundskolen, der i undervisningen vil sætte fokus på kultur, identitet og det at føle sig anderledes. Materialet er udformet til brug i indskoling, på mellemtrin og i udskoling.
  • En gratis handleplan med gode råd til lærere, forældre og børn, når et barn vender hjem efter en årrække i udlandet. Handleplanen er udformet med henblik på at lette barnets overgang til livet på en dansk skole og kan med fordel sendes til eller printes ud og gives til barnet skole.

I denne video giver vi et eksempel på, hvordan man konkret kan arbejde med Rødder, oplevelser og forståelser for at styrke elevernes kulturforståelse.
I videoen viser vi, hvordan man kan arbejde med temaet ”venskab” ved hjælp af ”foldebogen”. Dette værktøj henvender sig til elever i indskolingen, på mellemtrinnet og eventuelt i udskolingen.

Læs mere om Center for Familieudvikling her

Third Culture Kids: når ‘hjem’ er her, der og alle vegne

Vi har samlet et udpluk af vores mest relevante links til dig, der har børn, der er interesseret i det dansk sprog og sprogkundskaber

Har du spørgsmål til samarbejdet mellem Center for Familieudvikling og Danes Worldwide, kan du kontakte os på danes@danes.dk.