Karriere
Karriere er det helt tunge lod på vægtskålen, når danskere bosætter sig i udlandet. Hele 49% har i en tidligere Danes Worldwide-undersøgelse svaret, at de valgte at bosætte sig i udlandet grundet karriere. For mange handler det om, at man i udlandet kan få afprøvet sine evner på en helt anden måde, end hvad der er muligt i en dansk kontekst.
Når man søger karriere-lykken i udlandet, kan det være rart med et netværk af ligesindede, der har lyst til at dele ud af deres erfaringer, når man selv kommer og er ny udlandsdansker. En god og effektiv måde at opbygge sit netværk på allerede inden man rejser ud er fx via LinkedIn eller Facebook. Det kan give stor mulighed for at få “en fod inden for”, idet det er en let og oplagt måde at komme i kontakt med andre i samme branche som én selv. Der findes eksempelvis DABGO og DSUK, som også kan findes online.
Medlemsfordele
- Adgang til alle artikler
- Juridisk rådgivning
- Rabat på danskundervisning og sommerskole
- Eksklusive arrangementer og lokale netværk
- Kun 70 kr. om måneden
Herudover arrangerer vores samarbejdspartner, DSA (Danish Students Abroad), hvert år en karrierekonference på Christiansborg, hvor der kommer oplægsholdere og fortæller om deres erfaring med uddannelse og karriere i udlandet, samt hvordan man kan bruge sine internationale kompetencer på arbejdsmarkedet i udlandet og i Danmark. Arrangementet er gratis for medlemmer af DW/DSA.
Kærlighed
Måske har du fundet den helt store kærlighed ude i verden og vil flytte sammen med ham/hende, eller også rejser du sammen med din eksisterende partner til et nyt sted? Eller måske rejser du alene afsted for at søge nye veje eller finde kærligheden? Hvad end årsdagen er, kan det være udfordrende, men kan i bedste fald ende med at være den helt rigtige beslutning. Uanset hvordan, vil det altid være en god ide at skabe sig et netværk i det pågældende land både med lokale og med andre udlandsdanskere. De sociale medier kan være et godt sted at starte – her er der ofte er mange forskellige netværksgrupper. Her kan man både opsøge nye bekendtskaber og helt generel inspiration eller information. Lokale udlandsdanskere kan fx også opsøges v.ha. vores repræsentanter.
Andre måder, hvorpå du kan skabe netværk, er ved at skabe dig et overblik over de forskellige foreninger, der er. Kontakt til sports- eller fritidsforeninger kan være en god måde at møde andre mennesker på og socialisere sig. Læg også mærke til diverse events og arrangementer i dit nærområde, som kan styrke dit forhold til dit nye hjem.
Nogle gange kan tingene også gå anderledes, end man havde ønsket. Hvis du skulle føle dig ensom eller bare have lyst til at snakke med nogen, er der en masse steder, hvor du kan søge hjælp. Besøg blandt andet hjemmesiderne MaryFonden og Psykiatri Fonden.
Kulturskifte
Når man rejser ud i kortere eller længere tid, skal man som udlandsdansker forberede sig på en anerledes levevis, hvorfor nogle kan opleve et kulturchok i forlængelse heraf. Du kan læse mere om kulturchok her, og hvordan du tackler det, samt læse beretninger fra andre, der har oplevet lignende.
Derudover kan der være en masse andre praktiske forhold, man skal være opmærksom på. Vores juridiske rådgivning sidder klar til at hjælpe dig med svar på spørgsmål om blandt andet skat og bolig.
Du kan også læse vores artikel: Inden du flytter til udlandet.
Bed om hjælp
At flytte til udlandet er både livsbekræftende og et spændende eventyr, men der følger også store fravalg og beslutninger med. Hos Danes Worldwide sidder vores dygtige medarbejdere klar til at tage en snak om dit næste eventyr. Du kan kontakte dem på ung@danes.dk.
Juridisk rådgiver
Caroline Ulrich
Juridisk rådgiver, Teamleder
Karoline Blyt
Juridisk rådgiver
Lisbeth Kjersgaard