Tips til dig som ung udlandsdansker

Er du ung og udlandsdansker? Eller drømmer du om at tage til udlandet? Vi tager her fat på tre overordnede emner: karriere, kærlighed og kulturskift, som alle kan være en stor del af dit udlandsophold.

Kvinde i by

Karriere

Karriere er det helt tunge lod på vægtskålen, når danskere bosætter sig i udlandet. Hele 49% har i en tidligere Danes Worldwide-undersøgelse svaret, at de valgte at bosætte sig i udlandet grundet karriere. For mange handler det om, at man i udlandet kan få afprøvet sine evner på en helt anden måde, end hvad der er muligt i en dansk kontekst. 

Når man søger karriere-lykken i udlandet, kan det være rart med et netværk af ligesindede, der har lyst til at dele ud af deres erfaringer, når man selv kommer og er ny udlandsdansker. En god og effektiv måde at opbygge sit netværk på allerede inden man rejser ud er fx via LinkedIn eller Facebook. Det kan give stor mulighed for at få “en fod inden for”, idet det er en let og oplagt måde at komme i kontakt med andre i samme branche som én selv. Der findes eksempelvis DABGO og DSUK, som også kan findes online.

Læs videre?

Bliv medlem af Danes Worldwide!

Medlemsfordele

  • Adgang til alle artikler
  • Juridisk rådgivning
  • Rabat på danskundervisning og sommerskole
  • Eksklusive arrangementer og lokale netværk
  • Kun 70 kr. om måneden
Luk modal

Log ind

Har du glemt din kode?

Mail afsendt