Undervisningsfilm til børn

Mange børn bliver i disse dage holdt hjemme fra skole for at mindske spredningen af coronavirus. Hvis du savner lidt underholdende læring om dansk kultur, natur og historie, kan du se eller gense et udpluk af vores Danes-film.

Læring i Roskilde

Mange børn bliver i disse dage holdt hjemme fra skole for at mindske spredningen af coronavirus. Hvis du savner lidt underholdende læring om dansk kultur, natur og historie, kan du se eller gense et udpluk af vores Danes-film herunder.

Hvad er en Danes-film?

Hvert år udvikler Danes Worldwides lærere en række Danes-film til vores online danskundervisning. Filmene tager udgangspunkt i Danmark med forskellige temaer, der er knyttet til dansk kultur, natur og historie.

I dette udpluk af Danes-film kan du f.eks. lære mere om emner som Skagensmalerne, demokrati, de danske vikinger og København fra vandsiden.

God fornøjelse!

København under vandoverfladen

Som navnet afslører, er København en havneby. Denne Danes-film dykker ned under havoverfladen, når lærerne på Skoledansk bl.a. tager prøver af vandbunden og undersøger dyrelivet i vandet omkring hovedstaden. Se hvad der gemmer sig på havbunden her.

Orkesterefterskole

Orkester

Lærerne på Skoledansk er taget på efterskole – nærmere bestemt Orkesterefterskolen i Holstebro. Her møder de nogle af skolens elever for at høre mere om hverdagen på efterskole, og hvorfor det er så populært at gå på en efterskole i Danmark. Se filmen her.

Skagen og Skagensmalerne

læring

Helt tilbage fra Skagensmalernes tid har lyset spillet en særlig rolle i Skagen. Derfor er lærerne på Skoledansk draget til Danmarks nordligste punkt for selv at opleve lyset og gøre Skagensmalerne kunsten efter. Se med her.

Demokrati og magtens tredeling

læring

I denne film kommer demokrati i Danmark og magtens tredeling under luppen. Lærerne besøger blandt andet Christiansborg, hvor de ser den første grundlov fra 1849 og møder en dansk politiker. Se mere her.

De danske vikinger

historie

Selvom det er over 1000 år siden, fylder vikingetiden meget i både tv-programmer og i undervisningen. Derfor går lærerne tættere på de danske vikinger og oplever vikingetiden på egen krop. Tag med tilbage i tiden her.

Historier fra Roskilde

undervisning

Vi hører rigtig mange historier om Roskilde – nogle er sande, andre er opdigtede. Roskilde er en af Danmarks ældste byer og rummer derfor også en masse historik. Den undersøger lærerne nærmere, når de besøger en underjordisk kirkeruin og selvfølgelig også Roskilde Domkirke. Se med her.

Hvis I har nogle spørgsmål til vores online danskundervisning, er I meget velkommen til at kontakte vores skolesekretær.