Webinar: Generhvervelse af dansk statsborgerskab

Har du tidligere været dansk statsborger, og ønsker du at generhverve dit danske statsborgerskab? Så vær med 21. juni, hvor Danes Worldwides jurist gennemgår regler og procedurer.

Statsborgerskab

Praktisk information og tilmelding finder du længere nede på siden

Før 2015 anerkendte Danmark ikke dobbelt statsborgerskab, og derfor mistede man automatisk sit danske statsborgerskab, hvis man søgte om et fremmed statsborgerskab.

Danes Worldwide spillede en vigtig rolle i at indføre dobbelt statsborgerskab, hvilket skete i september 2015. Herfra havde man som tidligere dansk statsborger fem år til at søge om generhvervelse.

Perioden er nu blevet forlænget med yderligere fem år, hvilket betyder, at de, der ikke allerede har søgt, nu igen har muligheden for at søge om generhvervelse af det danske statsborgerskab.

Under webinaret fortæller vores jurist om de grundlæggende betingelser for generhvervelse af dansk statsborgerskab og de praktiske foranstaltninger ved ansøgningsprocessen. Arrangementet foregår online på platformen Zoom.

Program

  • Hvad er generhvervelse af dansk statsborgerskab?
  • Betingelserne for at kunne generhverve sit danske statsborgerskab med
    • bopæl i Danmark
    • bopæl i udlandet
  • Tidsfrister og indgivelse af ansøgning

Målgruppe

Medlemmer af Danes Worldwide. Der er 100 pladser til hvert webinar, og tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Oplæg på dansk

Oplæggene holdes på dansk, men for dig, som ikke er vant til at tale eller skrive dansk til hverdag, vil det være muligt at stille spørgsmål og kommunikere på engelsk.

Hvor?

Webinaret bliver afholdt på Zoom. Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link og et password på din e-mailadresse.

Praktisk information

Tilmelding

Tilmeldingen er åben

Dato & tidspunkt

Tirsdag 21. juni 2022 kl. 17:00 – 18:00 (dansk tid)

Sted

Zoom – Link og password tilsendes pr. mail, når du har tilmeldt dig arrangementet

Pris

Gratis – men kun for medlemmer

Spørgsmål

Send os en mail på ank@danes.dk

En mærkesag

I Danes Worldwide mener vi, at tidligere danske statsborgere altid bør kunne generhverve deres danske statsborgerskab. Derfor har generhvervelse været en vigtig mærkesag, og er det fortsat. Læs mere om vores holdning og politiske arbejde her.

Tilmeld dig arrangementet ved at logge ind her: