Webinar: Generhvervelse af dansk statsborgerskab

Har du tidligere været dansk statsborger, og ønsker du at generhverve dit danske statsborgerskab? Den 14. og 16. september holder Danes Worldwide webinar om generhvervelse af dansk statsborgerskab, hvor vores jurist gennemgår regler og procedurer.

To pas - danes worldwide

Praktisk information og tilmelding findes nederst på siden.


Før 2015 anerkendte Danmark ikke dobbelt statsborgerskab, og derfor mistede man automatisk sit danske statsborgerskab, hvis man søgte om et fremmed statsborgerskab. Danes Worldwide spillede en vigtig rolle i at indføre dobbelt statsborgerskab, hvilket skete i september 2015. Herfra havde man som tidligere dansk statsborger fem år til at søge om generhvervelse.

Perioden er nu blevet forlænget med yderligere fem år, hvilket betyder, at de, der ikke allerede har søgt, nu igen har muligheden for at søge om generhvervelse af det danske statsborgerskab.

I Danes Worldwide mener vi, at tidligere danske statsborgere altid bør kunne generhverve deres danske statsborgerskab. Derfor har generhvervelse været en vigtig mærkesag, og er det fortsat. Læs mere om vores holdning og politiske arbejde her.

Til webinaret fortæller vores jurist om de grundlæggende betingelser for generhvervelse af dansk statsborgerskab og de praktiske foranstaltninger ved ansøgningsprocessen. Arrangementet foregår online på platformen Zoom på følgende datoer:

  • Den 14. september kl. 17:00-17:45 (dansk tid)
  • Den 16. september kl. 09:00- 09:45 (dansk tid)

Program:

  • Hvad er generhvervelse af dansk statsborgerskab?
  • Betingelserne for at kunne generhverve sit danske statsborgerskab med bopæl i Danmark eller bopæl i udlandet
  • Tidsfrister og indgivelse af ansøgning

Målgruppe

Medlemmer af Danes Worldwide. Der er 100 pladser til hvert webinar, og tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet.

Oplæg på dansk

Oplæggene holdes på dansk, men for dig, som ikke er vant til at tale eller skrive dansk til hverdag, vil det være muligt at stille spørgsmål og kommunikere på engelsk.

Hvor?

Webinaret bliver afholdt på Zoom. Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link og et password på din e-mailadresse.

Praktiske informationer

Tilmelding

Tilmeldingen er åben

Dato & tidspunkt

Den 14. september kl. 17:00-17:45
og
Den 16. september kl. 09:00- 09:45

Sted

Zoom – Link og password tilsendes pr. mail, når du har tilmeldt dig arrangementet

Pris

Gratis

Spørgsmål

Send os en mail på maiken@danes.dk