Sommerskolen

Children playing

Lær dansk og få venner fra hele verden

Sommerskolen – officielt kaldet Den Danske Sommerskole – er en unik oplevelse for udlandsdanske børn og unge. Sommerskolen 2021 finder sted d. 7. – 23. juli.

På Sommerskolen tilbyder vi hvert år undervisning i dansk sprog og kultur til børn og unge i alderen 10-17 år, som til dagligt bor uden for Danmarks grænser. Det er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre danske børn i samme situation. Opholdet inkluderer 75 lektioner i dansk sprog og kultur.

Sommerskolen foregår i Danmark og har siden 1981 været mødested for globale danske børn og unge.

  • 70 % af børnene kommer igen
  • Mulighed for at aflægge Folkeskolens Prøve efter gennemført 9. klasse (9.klasseprøven) på Skoledansk
  • Som medlem af Danes Worldwide sparer du DKK 2.000 ved tilmelding
  • Aktiviteter, oplevelser og en legende tilgang til undervisningen
  • Fokus på elevernes globale kompetencer
  • Indsigt og viden til at kunne indgå i det danske skole- og uddannelsessystem

Hvordan foregår undervisningen?

Sommerskolen er hverken en ”camp” eller en sommerlejr, men en skole hvor, hvor lærere med linjefag i dansk stiller faglige krav til eleverne. Børnene får et godt indblik i danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord.

Hvis dit barn følger vores Skoledansk i 9. klasse, er der også mulighed for at gå op til  9. klassesprøven i dansk (FP9) på Sommerskolen. 

Ud over danskundervisning og ekskursioner tilbyder vi en vifte af andre spændende aktiviteter, fx idræt, friluftsliv, drama og kreative værksteder. 

Hvilket hold skal mit barn på?

Eleverne bliver inddelt på tre sprogniveauer: Begynderdansk, Basisdansk og Skoledansk. De 14-15 årige kan følge Konfirmationsholdet, mens de 15-17 årige har mulighed for at vælge Tilbage til Danmark-holdet.

Du kan læse mere om hold og niveauer på Sommerskolen her.

Hvad koster Sommerskolen 2021?


MedlemmerIkke-medlemmer
Pr. elev18.870 DKK20.870 DKK
  • Ønsker man bustransport til Sommerskolen, skal denne tilkøbes. Pris for én tur er 300 kroner pr. elev. Tur/retur er 500 kroner pr. elev. (vejl. pris – NB – beløbet kan ikke tilbagebetales.)
  • Køber man Sommerskolen til medlemspris, er det vigtigt, at medlemskabet er gyldigt under selve opholdet.
  • Ønsker du en refusionserklæring/kvittering på engelsk kan du købe den i vores webshop.

Skolepengene inkluderer undervisning, kost og logi, udflugter, indgange og evt. turpas til Tivoli.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det gør du i vores webshop. Her er der også mulighed for at betale medlemskontingent.

NB! Hvis du er medlem af Danes Worldwide, er det meget vigtigt, at du logger ind med dit medlemsnummer, inden du betaler for Sommerskolen. Hvis du ikke er logget ind, vil der opstå problemer senere i processen.

Pladserne på Sommerskolen tildeles efter først til mølle-princippet. Medlemmer har førsteprioritet. Frem til d. 31. oktober 2020 kan deltagere tilmelde sig uden at blive opkrævet noget tilmeldingsgebyr.

Senest den 1. november 2020 betales et tilmeldingsgebyr på DKK 1.500 for at fastholde en plads på Sommerskolen. Gebyret er en del af prisen for Sommerskolen. Ved bankoverførsel: bemærk, at eleven først bliver optaget på tilmeldingslisten, når vi har modtaget betalingen.

Alle elever kommer på en tilmeldingsliste.

A conto for 2021 må først indbetales, når dit barn har fået tildelt en plads på Sommerskolen 2021. Restbeløb for 2021 indbetales senest 15. marts 2021.

Lommepenge

Vi anbefaler, at du indbetaler lommepenge eller kioskpenge til dit barn. For de yngste elever er beløbet 600 kr. og de ældste elever er beløbet 200 kr. Dit barn kan på alle skoler handle for 200 kr. i skolens kontantløse kiosk. På de to yngste afdelinger udbetaler vi yderligere, i forbindelse med de to ekskursioner, 2 x 200 kr. fra vores ”bank”, så børnene ikke selv ligger inde med store beløb.

Lommepenge for 2021 indbetales senest 15. juni 2021.

Framelding

Framelding skal ske hurtigst muligt af hensyn til andre elever på tilmeldingslisten. Framelder I senere end den 31. januar 2021, får I kun de indbetalte skolepenge retur, hvis vi kan afsætte pladsen til en anden elev.

Tilmeldingsgebyr på 1500 kroner for 2021 skal indbetales senest d. 1. november, før tilmelding er gyldig. Tilmeldingsgebyr tilbagebetales ikke, hvis du selv melder dit barn fra. Får barnet ikke plads med det samme, kommer han/hun automatisk på tilmeldingsliste.

Spørgsmål?

Her kan du læse Ofte Stillede Spørgsmål om Sommerskolen.

Har du andre spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores skolesekretær Tina Andersen, på tlf. (+45) 3332 0913 eller tina@danes.dk.