Lær dansk og få venner fra hele verden

Sommerskolen – førhen kaldet Den Danske Sommerskole – er en unik oplevelse for udlandsdanske børn og unge.

På Sommerskolen tilbyder vi hvert år undervisning i dansk sprog og kultur til børn og unge i alderen 10-17 år, som til dagligt bor uden for Danmarks grænser. Det er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre danske børn i samme situation. Opholdet inkluderer 75 lektioner i dansk sprog og kultur.

Sommerskolen foregår i Danmark og har siden 1981 været mødested for globale danske børn og unge.

Sommerskolen 2019 begynder  onsdag den 10. juli og slutter fredag den 26. juli. Tilmeldingen er åben, og pladserne bliver fyldt hurtigt op.

  • 70 % af børnene kommer igen
  • Mulighed for at aflægge Folkeskolens Prøve efter gennemført 9. klasse (9.klasseprøven) på Skoledansk
  • Som medlem af Danes Worldwide sparer du DKK 2.000 ved tilmelding
  • Aktiviteter, oplevelser og en legende tilgang til undervisningen
  • Fokus på elevernes globale kompetencer
  • Indsigt og viden til at kunne indgå i det danske skole- og uddannelsessystem

Hvordan foregår undervisningen?

Sommerskolen er hverken en ”camp” eller en sommerlejr, men en skole hvor lærere med linjefag i dansk stiller faglige krav til eleverne. Børnene får et godt indblik i danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord. Sommerskolen foregår på tre efterskoler på Fyn. 

Hvis dit barn følger vores Skoledansk i 9. klasse, er der også mulighed for at gå op til  9. klassesprøven i dansk (FP9) på Sommerskolen. 

Ud over danskundervisning og ekskursioner tilbyder vi en vifte af andre spændende aktiviteter, fx idræt, friluftsliv, drama og kreative værksteder. 

Program

Dagsprogram

Hvilket hold skal mit barn på?

Eleverne bliver inddelt på tre sprogniveauer: Begynderdansk, Basisdansk og Skoledansk. Alternativt kan de 14-15 årige følge Konfirmationsholdet, mens de 15-17 årige har mulighed for at vælge Tilbage til Danmark-holdet.

Du kan læse mere om hold og niveauer på Sommerskolen her.

Hvad koster Sommerskolen 2019?


MedlemmerIkke-medlemmer
Pr. elev18.500 DKK20.500 DKK
  • Ønsker man bustransport til Sommerskolen, skal denne tilkøbes. Pris for én tur er 300 kroner pr. elev. to ture koster 500 kroner pr. elev. (vejl. pris – NB – beløbet kan ikke tilbagebetales.)

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det gør du i vores webshop. Her er der også muligheden for at betale medlemskontingent.

NB! Hvis du er medlem af Danes Worldwide, er det meget vigtigt, at du logger ind, inden du betaler for Sommerskolen. Hvis du ikke er logget ind, vil der opstå problemer senere i processen.

Pladserne på Sommerskolen tildeles efter først til mølle-princippet. Medlemmer har førsteprioritet.  Ventelistegebyr på 750 kroner skal indbetales, før tilmeldingen er gyldig. Gebyret er en del af prisen for Sommerskolen. Ved bankoverførsel: bemærk, at eleven først bliver optaget på ventelisten, når vi har modtaget betalingen.

Alle elever kommer på en venteliste. I løbet af et par uger vil I modtage yderligere information.

A conto for 2019 må først indbetales, når dit barn har fået tildelt en plads på Sommerskolen 2019. Restbeløb for 2019 indbetales senest 29. marts 2019.

Lommepenge

Derudover har du mulighed for at indbetale lommepenge til dit barn. Vi udbetaler under Sommerskolen lommepengene løbende til dit barn fra vores “bank”, så børnene ikke selv ligger inde med store beløb.

Lommepenge for 2019 indbetales senest 1. juni 2019.

Framelding

Framelding skal ske hurtigst muligt af hensyn til andre elever på ventelisten. I får de indbetalte skolepenge retur – minus ventelistegebyr. Skolepengene inkluderer undervisning, kost og logi, udflugter, indgange og turpas til Tivoli. Framelder I senere end den 1. april 2019, får I kun de indbetalte skolepenge retur, hvis vi kan afsætte pladsen til en anden elev.

Ventelistegebyr på 750 kroner for 2019 skal indbetales, før tilmelding er gyldig. Ventelistegebyr tilbagebetales ikke, hvis du selv melder dit barn fra. Får barnet ikke plads med det samme, kommer han/hun automatisk på venteliste.

Spørgsmål?

Her kan du læse Ofte Stillede Spørgsmål om Sommerskolen.

Har du andre spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores skolesekretær Tina Andersen, på tlf. (+45) 3332 0913 eller tina@danes.dk.