Familie-Sommerskolen

Sommerskole, familie-sommerskolen

Familie-Sommerskolen: Et unikt familieophold for udlandsdanskere

Familie-Sommerskolen er for udlandsdanske børn i alderen 6-9 år og 10-13 år i følgeskab med op til to voksne – fx forældre, bedsteforældre og/eller andre nære familiemedlemmer. Det er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre familier i samme situation. Familie-Sommerskolerne 2022 er planlagt til at blive afholdt d. 09.-17. juli 2022.

Vi tilbyder i år ophold til to forskellige aldersgrupper:

På Familie-Sommerskolen sætter vi fokus på dansk sprog og kultur gennem undervisning, aktiviteter og ekskursioner. Det giver familien mulighed for at hygge sig og have det sjovt, samtidig med at alle får en sproglig og kulturel saltvandsindsprøjtning – hvorved kontakten til Danmark og den danske baggrund bliver styrket.
Familien får et ophold ud over det sædvanlige, der giver energi til krop og sjæl.

Der var bare så mange ting som gjorde det til en helt eminent oplevelse og mest af alt var det lærernes & instruktørernes utrolige engagement, passion, tålmodighed, fleksibilitet, energi, humør og positivitet.

– Dan fra Familie-Sommerskolen 6-9 år, sommeren 2019

Familie-Sommerskolen er hverken en “camp” eller en sommerlejr, men en skole, hvor lærere med linjefag i dansk har faglige mål for undervisningen. Børnene bliver introduceret til danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord.
Vi arbejder med en struktureret hverdag, så børn og voksne hurtigt kan finde ind i en god rytme.

Vi lægger stor vægt på, at danskundervisningen foregår på en sjov og legende måde. Det skaber en alsidig, varieret og kreativ undervisning, for det skal naturligvis være sjovt for alle at lære dansk.
Derudover får både børn og voksne sproglige værktøjer, som de kan arbejde med i hverdagen efter opholdet.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål om Familie-Sommerskolen, er du velkommen til at kontakte Tina Andersen:


Den Danske Sommerskole/Sommerskolen er en særskilt juridisk enhed (en erhvervsdrivende fond), hvor Danes Worldwide udfører sekretariatsopgaver for Fonden.