Dansk for øvede

Dansk på mellemniveau, børn der leger udenfor

Dansk for øvede er for børn fra 13 år, unge og voksne, der allerede er godt i gang med at lære dansk, men som ønsker at videreudvikle deres mundtlige og skriftlige kompetencer. Vi har kurser på to forskellige niveauer: Basisdansk (B1) og Videre med dansk (B2). Niveauerne B1 og B2 henviser til CEFR – den europæiske referenceramme for sprog.

Basisdansk (B1)

Du skal vælge Basisdansk (B1), hvis du forstår grundlæggende dansk, kan tale og skrive basalt dansk samt forstå og læse korte og enkle tekster og udveksle simpel information.

Basisdansk (B1) arbejder vi med at få helt styr på den basale grammatik og få udvidet dit ordforråd inden for forskellige emner, så du kan klare dig på et mere korrekt dansk i din hverdag. Vi arbejder også med dansk historie, kultur og samfund.

Basisdansk (B1) består af 4 perioder (4 x 10 uger). Du kan købe én periode ad gangen, eller du kan købe alle 4 perioder på én gang og dermed opnå rabat. Vi starter alle fire perioder op hver 10. uge, så det er altid muligt at hoppe på det forløb, du er nået til – eller at holde en pause, hvis du ønsker det.

Kurset henvender sig til børn fra 13 år og op, unge og voksne

Videre med dansk (B2)

Du skal vælge Videre med dansk (B2), hvis du har godt styr på den basale grammatik og kan tale, skrive og forstå et nogenlunde nuanceret dansk. Du kan også forstå og læse lidt længere tekster og tale om hverdagsemner.

Videre med dansk (B2) arbejder vi mere med de detaljer i grammatikken, der løfter dit danske sprog til et højere niveau. Vi skal også læse lidt længere artikler og se videoer om dansk kultur, samfund og historie. På den måde får du udvidet dit ordforråd, så du kan udtrykke dig mere nuanceret både skriftligt og mundtligt.

Videre med dansk (B2) består af én periode på 10 uger, og det ligger i naturlig forlængelse af Basisdansk (B1) fjerde periode. Man kan starte på Videre med dansk (B2) hver 10. uge, dvs. hver gang vi starter på en ny undervisningsperiode.

Kurset er designet til børn fra 15 år og op, unge og voksne

Hvordan tilmelder jeg mig Dansk for øvede?

Det gør du i vores webshop, som du kan finde ved at trykke på knappen herunder. Kursusstart 4 gange om året – gør det muligt for dig at begynde kurset, når det passer ind i din kalender.

Spørgsmål?

Har du generelle spørgsmål eller input, så er du meget velkommen til at kontakte Lene Bønding Ditlevsen, på +45 3360 1430 eller lene@danes.dk.