Basisdansk - Danes Worldwide

Skoledansk – på niveau med den danske folkeskole

Skoledansk er for dig, der ønsker, at dit barn taler og skriver dansk på samme niveau som jævnaldrende børn i Danmark.

Undervisningsprogrammet, der er det eneste af sin art, henvender sig til børn og unge i alderen 6-17 år (0.-9. klasse) og er tilrettelagt, så det kan passes ind ved siden af skolegangen lokalt.

Danskundervisningen er støttet af Undervisningsministeriet i Danmark. Læs Undervisningsministeriets publikation med råd og vejledning om, hvordan du som forælder kan bevare og videreudvikle dit barns sprog under udlandsophold.

En investering i fremtiden

Skoledansk er målrettet de elever, der har dansk som deres første sprog. Eleverne taler dansk derhjemme og har typisk to dansktalende forældre. Både mundtligt og skriftligt er eleverne næsten på niveau med almindelige danske skoleelever, der bor i Danmark, og de har som regel også selv gået i en dansk skole gennem flere år.

Til daglig går de i lokale eller internationale skoler, hvor sproget er engelsk eller et andet sprog end dansk, og de kan derfor have vanskeligheder med et fagligt dansk sprog, som man bruger i skolesammenhæng til fx at analysere og fortolke ud fra danske termer.

Hvordan foregår undervisningen?

Hver mandag i 40 uger åbner der nye opgaver på vores undervisningsportal, som vores elever kan lave, når det passer ind i deres hverdag. Hver uge giver vi personlig feedback til hver enkel elev. Et par gange om året tilbyder vi desuden liveundervisning, hvor elever og lærer mødes i et virtuelt klasserum; her er både faglighed og fællesskab i centrum.

Læs mere om, hvordan undervisningen foregår på Skoledansk.

Frederik, lærer på Skoledansk, fortæller her om niveuaet. (C) Danes Worldwide.

Hvad koster det?


MedlemmerIkke-medlemmer
Enkelt periode2.295 DKKIkke muligt
Hele året, 1. barn7.995 DKK10.250 DKK
Hele året, søskende7.195 DKKIkke muligt
Hele året, 9. klasse8.495 DKK10.735 DKK
Enkelt periode 9. klasse2.450 DKKIkke muligt

Er Skoledansk det rigtige program for dig?

Hvordan tilmelder jeg mig Skoledansk?

Det gør du i vores webshop, som du finder ved at klikke på knappen herunder. Vi har kursusstart 4 gange om året, der gør det muligt for dig at begynde kurset, når det passer ind i din kalender.

Har du flere børn?

Tilmelder du mere end et barn, skal du sætte et komma eller en tankestreg mellem deres navne, fødselsdato og informationer på samme tilmeldingsskema.

To børn sidder ved computer, skoledansk, danes worldwide

Tilmelding året rundt

Du kan tilmelde dit barn Skoledansk hele året. Vores skoleår er inddelt i fire perioder á 10 ugers undervisning. Undervisningen ligger på vores online portal, ABC Danes, hvor eleverne finder alt, hvad de skal bruge til at lave de ugentlige opgaver, der også afleveres på portalen.

StarterSlutter
1. Periode6. september 202114. november 2021
2. Periode15. november 202130. januar 2022
3. Periode31. januar 202210. april 2022
4. Periode11. april 202213. juni 2022

Nye elever kan begynde på undervisningen ved periodestart, fire gange om året, men vi anbefaler, at eleverne tilmeldes ved skolestart i begyndelsen af september. Er vi mere end tre uger inde i den aktuelle periode, kan man som elev først deltage i undervisningen i den efterfølgende periode.

NB! Tilmelding til Skoledansk er bindende efter undervisningens begyndelse. Ved afmelding før undervisningsstart påregnes et administrationsgebyr på DKK 500 pr. elev.

Der er indlagt juleferie i uge 52.

Spørgsmål?

Her kan du læse Ofte Stillede Spørgsmål om Skoledansk.

Har du spørgsmål til Skoledansk, er du altid velkommen til at kontakte vores skolesekretær, Tina Andersen, på tlf (+45) 3332 0913 eller tina@danes.dk