Danish Originals – en ny ugentlig kulturpodcast

Danish Originals er en podcastserie på engelsk, der dykker ned i historierne om danske talenter i USA. Lytterne kommer tættere på personlige rejser og professionelle bedrifter af Danmarks kreative sind, der har sat deres præg over Atlanten.

Danske talenter i USA

“Danish Originals” er en ny podcastserie, der sætter fokus på danske talenter i USA. Serien, der har premiere den 22. februar 2024, udforsker danske individers bidrag inden for en række kreative fag i USA. Podcasten er et samarbejde mellem Statens Museum for Kunst og American Friends of Statens Museum for Kunst (AFSMK), og vil være tilgængelig på Apple Podcasts, Spotify og andre store platforme.

Indhold og deltagere

Serien planlægges til at omfatte 100 episoder over en toårsperiode, og vil fremhæve dansk originalitet og kreativitet på tværs af industrier som kunst, design, litteratur og mere. I de første episoder medvirker kendte personligheder som Ole Henriksen, Nikolaj Arcel, Sigrid Dyekjær og Kim Magnusson, hvis præstationer ikke kun har indbragt dem international anerkendelse, men også tjener som en inspirationskilde for mange.

It was a great experience and honor to participate in the podcast and being the first guest on Danish Originals, Ole Henriksen

Der er mange interessante danske personligheder, der har slået igennem i USA. Det vidner gæstelisten til Danish Originals også om. En række nye gæster er allerede linet op – og vi glæder os til at opdatere her på siden med nye navne, når de bliver offentliggjort!

Formål og vision

Formålet med “Danish Originals” er at skabe en platform for udbredelse af dansk kultur ved at dele historier og perspektiver fra danskere, der har sat et særligt præg i USA. Interviewene tager udgangspunkt i gæsternes oplevelser og refleksioner over at bringe dansk kultur og kreativitet ind i en amerikansk kontekst.

Hver episode inkluderer også gæsternes tanker om et favoritværk fra Statens Museum for Kunsts samling, som en måde at forbinde deres personlige rejse med dansk kulturarv.

Lyt til DANISH ORIGINALS her