Skattefradragsberettigede gaver til Danes Worldwide: Hjælp os med at uddele legater

danes worldwide, foreningen for danskere i udlandet

Danes Worldwide er omfattet af Ligningslovens § 8A. Det betyder bl.a., at giveren af gaver og donationer til foreningen kan trække beløbet fra i skat, hvis man bor i EU eller et EØS-land.

Det betyder også, at vi som forening kan søge om støtte fra puljen af udlodningsmidler fra Kulturministeriet, samt få delvis momskompensation for vores indkøb af materialer, computere, udstyr, inventar m.v. – moms, som ellers ville være en udgift for Danes Worldwide.

Det er vigtigt for Danes Worldwides økonomi, at vi også næste år kan være omfattet af § 8A. Derfor skal vi inden 1. januar 2022 modtage mindst 100 gaver på mindst 200 kr. hver og håber derfor, at du har lyst til at bidrage. Ønsker du at donere et større beløb, vil det naturligvis blive modtaget med kyshånd.

Vi vil derfor bede dig om at donere en gave på 200 kr. eller mere. Pengene går til legater til udlandsdanske børn og unge, så de kan deltage i Danes Worldwides online danskundervisning. NB! Medlemskab er ikke nødvendigt for at donere gaver.

Mange tak på forhånd.

Du kan læse mere om fradragsreglerne her: 

Skats juridiske vejledning

Loven med krav til foreningen

Regnskabserklæringer

Har du spørgsmål til vores arbejde med Ligningslovens § 8A?