Leg og lær dansk

En sjov måde at lære dansk for de yngste

leg og lær dansk

Leg og lær dansk er et dynamisk idékatalog for børn i alderen ca. 4 – 6 år.

Med masser af gode råd og mere end 300 sjove aktiviteter tør vi godt love, at det bliver hyggeligt for både børn og voksne at lære dansk – gennem leg, over madlavningen eller tandbørstningen.

Leg og lær dansk er støttet af Undervisningsministeriet og specielt udviklet af Danes Worldwides lærere med mange års erfaring i danskundervisning til udlandsdanske børn.

Sprogstimulering

Vidste du?

Sprogstimulering til førskolebørn er vigtigt. Sprog giver nemlig identitet og tilhørsforhold til et fællesskab. Det danske sprog er medvirkende til, at dit barn lærer at forstå sig selv og sine omgivelser.

Jo tidligere barnet bliver sprogstimuleret, des lettere bliver overgangen også til at lære at læse og skrive dansk senere hen.

Hvad indeholder Leg og lær dansk?

Med Leg og lær dansk bygger du bro fra barnets førstesprog til dansk med særligt fokus på ordforråd inden for ni forskellige temaer, der spænder fra krop og tøj til familie og venner.

For hvert tema er der et hav af forskellige aktiviteter. I får både præsenteret nye, danske børneprogrammer og film fra tv. Fra forældrenes egen barndom er der de gode, gamle sange, sanglege og de skøre rim og remser, ligesom der også er adgang til helt nye onlinespil, printaktiviteter og lette, danske bøger.

Materialet er struktureret og emneinddelt, ligesom der er forældrevejledning fyldt med lærerfaglige råd til, hvordan du griber aktiviteterne an. Når dit barn skal lære at udtale bogstaverne i alfabetet, er der f.eks. en video for hvert bogstav. I videoen viser læreren, hvordan munden skal se ud, så bogstavet kommer til at lyde helt rigtigt.

Få 14 dages prøveperiode

Du vil få afgang til en light-version, så du kan prøve, om Leg og lær dansk er noget for dig og dit barn.
Du får adgang til emnet “dyr” med alle de sjove aktiviteter med aber, giraffer og søde bjørne.

Hvordan foregår det?

Med et login får du adgang til alle de sprogstimulerende aktiviteter online. Når du er logget på, vælger du først tema og bagefter aktivitet.

I bestemmer selv, hvilken rækkefølge I vil lave aktiviteterne i, og om I vil lave dem én eller flere gange.

Vi har sørget for masser af gode råd og forklaringer til de forskellige aktiviteter, så det bliver let at gå i gang med materialet og få det danske sprog ind i hverdagen.

Som bonus er der også tips og tricks til, hvordan du kan inddrage familie og venner i Danmark, når et yngre barn skal lære dansk.

Det får du med Leg og lær dansk

Leg og lær dansk
Over 300 aktiviteter
Rim og remser, læsning, fagtesange, udvalgte film, hverdagssprog og specialdesignede spil.

Sjove temaer
Dyr, alfabetet, familie og venner, natur og vejr, krop og tøj, transport, mad og farver.

Adgang til låste ressourcer:
Frilæsning.dk | abc.ordbogen.com | filmcentralen.dk

Få en rundvisning

Her kan du møde Charlotte, som viser rund i alle de mange muligheder i Leg og lær dansk

Det her er en håndsrækning til forældre med småbørn i udlandet, der ønsker at sprogstimulere deres børn tidligt, så de får lettere ved at tage dansk sprog og kultur til sig senere i livet.

Anja Kjær, Undervisningschef hos Danes Worldwide

Hvad koster en periode?

Når du køber adgang til Leg og lær dansk har du login i seks måneder. Hvis du ønsker at genkøbe produktet, starter en ny periode på seks måneder, når den forrige udløber.

MedlemmerIkke-medlemmer
2.500 kroner3.125 kroner