Leg og lær dansk

En sjov måde at lære dansk for de yngste

leg og lær dansk

Leg og lær dansk er dynamiske aktiviteter for børn i alderen ca. 4 – 6 år.

Med masser af gode råd og mere end 300 idéer til aktiviteter bliver det både hyggeligt og sjovt for børn og voksne at lære dansk – gennem leg, over madlavningen eller tandbørstningen.

Leg og lær dansk er støttet af Undervisningsministeriet og specielt udviklet af Danes Worldwides lærere med mange års erfaring i danskundervisning til udlandsdanske børn.

Sprogstimulering

Vidste du?

Sprogstimulering til førskolebørn er vigtigt. Sprog giver nemlig identitet og tilhørsforhold til et fællesskab. Det danske sprog er medvirkende til, at dit barn lærer at forstå sig selv og sine omgivelser.

Jo tidligere barnet bliver sprogstimuleret, des lettere bliver overgangen også til at lære at læse og skrive dansk senere hen.

Hvad indeholder Leg og lær dansk?

Med Leg og lær dansk bygger du bro fra barnets førstesprog til dansk med særligt fokus på ordforråd inden for ni forskellige temaer, der spænder fra krop og tøj til familie og venner.

For hvert tema er der et hav af forskellige aktiviteter. I får både præsenteret nye, danske børneprogrammer og film fra tv. Fra forældrenes egen barndom er der de gode, gamle sange, sanglege og de skøre rim og remser, ligesom der også er adgang til helt nye onlinespil, printaktiviteter og lette, danske bøger.

Materialet er struktureret og emneinddelt, ligesom der er forældrevejledning fyldt med lærerfaglige råd til, hvordan du griber aktiviteterne an. Når dit barn skal lære at udtale bogstaverne i alfabetet, er der f.eks. en video for hvert bogstav. I videoen viser læreren, hvordan munden skal se ud, så bogstavet kommer til at lyde helt rigtigt.

Min datter Marguerite og jeg brugte Leg og lær dansk inden studiestart på Skoledansk. Vi havde det ret sjovt, og nogle af opgaverne involverede pludseligt hele familien, når vi med fagter skulle synge den ene eller anden sang eller løse andre af de mange alsidige opgaver.

Hver dag tog vi en lille bid fra kurset. Efterfølgende øvede vi på de nye ting hun lærte, også når vi enten spiste aftensmad, kørte bil etc. Det lagde en god bund for hendes undervisning og gav mig en mulighed for at evaluere hendes kundskaber. Kan varmt anbefales.

Marguerite & Claus Boman, Thailand

Gør dit barn klar til 0. klasse

Leg og lær dansk fungerer som en slags pre-school. Hvis I bruger aktiviteterne systematisk flere gange om ugen, kan du gøre dit barn klar til at starte i 0. klasse. 

Køber du et års adgang til Leg og lær dansk, får du alle pengene retur, hvis dit barn bliver optaget på Skoledansk.


Hvordan foregår det?

Med et login får du adgang til alle de sprogstimulerende aktiviteter online. Når du er logget på, vælger du først tema og bagefter aktivitet.

I bestemmer selv, hvilken rækkefølge I vil lave aktiviteterne i, og om I vil lave dem én eller flere gange.

Vi har sørget for masser af gode råd og forklaringer til de forskellige aktiviteter, så det bliver let at gå i gang med materialet og få det danske sprog ind i hverdagen.

Som bonus er der også tips og tricks til, hvordan du kan inddrage familie og venner i Danmark, når et yngre barn skal lære dansk.

Det får du med Leg og lær dansk

Leg og lær dansk

Over 300 aktiviteter
Rim og remser, læsning, fagtesange, udvalgte film, hverdagssprog og specialdesignede spil.

Sjove temaer
Dyr, alfabetet, familie og venner, natur og vejr, krop og tøj, transport, mad og farver.

Adgang til låste ressourcer:
Frilæsning.dk | abc.ordbogen.com | filmcentralen.dk

Få en rundvisning

Her kan du møde vores læsevejleder, Charlotte, som viser rundt i alle de mange muligheder i Leg og lær dansk.

Det her er en håndsrækning til forældre med småbørn i udlandet, der ønsker at sprogstimulere deres børn tidligt, så de får lettere ved at tage dansk sprog og kultur til sig senere i livet.

Anja Kjær, Undervisningschef hos Danes Worldwide

Hvad koster Leg og lær dansk?

Når du køber adgang til Leg og lær dansk har du login et helt år. Hvis du ønsker at genkøbe produktet, starter en ny periode på et år, når den forrige udløber.

PeriodePris
1 års fuld adgang995 DKK*
14 dages prøveperiode250 DKK
* Hvis dit barn efterfølgende bliver optaget på Skoledansk, får du 995 DKK i rabat ved køb af et helt skoleår.
Optagelse på Skoledansk forudsætter, at dit barn kan dansk sprog på et alderssvarende niveau.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os