Global organisation søger jurist

Har du lyst til at gå i detaljen og løse komplekse problemstillinger? Er du en engageret og fagligt stærk jurist, der har lyst til at arbejde med et bredt spektrum af opgaver for medlemmerne i Danes Worldwide? Så er det dig, vi søger til en spændende stilling som jurist i foreningen.

Vi søger en jurist til en fuldtidsstilling – gerne med erfaring som foreningsjurist eller in-house jurist i en mindre virksomhed – og som har mod på at arbejde selvstændigt i en forening i rivende udvikling.

Om jobbet

En af vores fornemste opgaver er at tale udlandsdanskernes sag over for politikere og andre beslutningstagere, så det er en fordel, hvis du har beskæftiget dig med de retsområder, vi arbejder med. Det vigtigste er dog din generelle faglighed, din dømmekraft, dit engagement og din evne til at omsætte de juridiske rammer til konkret og medlemsorienteret rådgivning, som alle kan forstå.

Konkret kommer du til at arbejde med

 • sagsbehandling i forbindelse med ansøgninger om familiesammenføringer, bevarelse af statsborgerskab, generhvervelse af statsborgerskab mm.
 • udarbejdelse af høringssvar inden for en bred vifte af retsområder – fra skat over social jura til udlændingeretlige emner
 • udarbejdelse af artikler til foreningens blad, DANES, samt vores hjemmeside
 • opdatering af foreningens interne juridiske dokumenter, herunder datafortegnelse, vejledning om datasikkerhed mv.
 • juridisk bistand til Den Danske Sommerskole i forbindelse med planlægning og afvikling af sommerskoleforløb
 • støtte af foreningens generalsekretær i forbindelse med politiske møder, præsentationer eller andet lobbyrelateret arbejde
 • daglig drift af foreningens rådgivningsfunktion (telefonisk, møder og mail).

Vi ser gerne, at du har

 • en relevant videregående uddannelse, helst cand.jur.
 • nogle års erfaring med arbejde i en forening, eller på et lille kontor med erfaringer inden for kunde- eller medlemsrådgivning, og/eller
 • erfaring fra nogle år som studentermedhjælper på et rådgivnings-/advokatkontor, hvor du har arbejdet med fokus på familiesammenføringer eller andre opholdstilladelser i henhold til udlændingeloven, og/eller
 • erfaring fra relevant ministerium

Vi lægger også vægt på din personlighed og forventer, at du har

 • skarpe analytiske evner inden for politik og jura
 • evnen til at formidle komplekse juridiske emner til ikke-jurister
 • evnen til at tænke politisk/diplomatisk i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaverne
 • en udviklet evne til at håndtere flere forskelligartede opgaver samtidig
 • flair for lobbyarbejde, politiske processer og komplekse juridiske udfordringer, som rammer udlandsdanskere
 • åbenhed for og forståelse af forskellige kulturer.

Vi tilbyder

Et spændende job, hvor du får 28 kompetente og engagerede kolleger. Du vil blive udfordret på den gode måde og får mulighed for at bidrage til at løse en vigtig samfundsopgave. Du vil opleve, at du bliver udviklet dagligt og kontinuerligt får ny viden inden for komplekse fagområder.

Vi er ikke en lønførende organisation, men vi tilbyder fornuftig aflønning, flekstid, pension og sundhedsforsikring – og ikke mindst gode kolleger i foreningens sekretariat, der er præget af stor fleksibilitet og en rar stemning i et travlt miljø.

Har du spørgsmål til stillingen?

Så er du meget velkommen til at kontakte HR Manager Henriette Juhl på 3332 0913

Sådan søger du jobbet

Send din ansøgning og CV samt dokumentation for uddannelse og kompetencer via job@danes.dk.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet en straffeattest. Danes Worldwide opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist: 8. dec. 2019. Opslaget vil blive taget ned, når den rigtige kandidat er fundet.
Tiltrædelse: Snarest muligt.
Arbejdstid: 37 timer pr. uge.
Arbejdssted: Købmagergade 67, 2. sal (ved Kultorvet).
Hjemmeside: www.danes.dk

Hvem er vi?

Danes Worldwide er interesse- og medlemsorganisation for de ca. 250.000 danskere, der bor i udlandet. Vi rådgiver om juridiske og praktiske forhold samt underviser børn og unge (online) over hele verden i dansk sprog og kultur. Vi er aktivt repræsenteret i 57 lande fordelt på alle fem kontinenter. Og vores sekretariat holder til på Kultorvet i København

Foreningen Danes Worldwide blev stiftet tilbage i 1919, så vi har i år 100-års jubilæum. Vi har det overordnede formål at gøre det så let som muligt for danskere at bo og arbejde i udlandet- og vende hjem igen. Vi tilbyder konkret rådgivning, netværk og undervisning, og giver danske beslutningstagere og medier viden om forholdene for de mange danskere, der bor i udlandet i længere eller kortere tid.