Familiesammenføring

En mærkesag for Danes Worldwide

Far og søn i familiesammenføring

Familiesammenføring er en vigtig sag for Danes Worldwide, da mere end halvdelen af vores medlem­mer har en ægtefælle/partner, der ikke er dansk statsborger. Vi har arbejdet intensivt på at få vedtaget den nuværende lov, der i de fleste tilfælde vil kunne få vores medlemmers ægtefæller ind i Danmark. I loven er der krav til hhv. den danske og den udenlandske part om kendskab til sprog (dansk på begynderniveau Dansk Prøve 1, hvilket svarer til 9.klasseprøven eller engelsk på mellemniveau) samt arbejdserfaring.

Filosofien er, at udenlandske ægtefæller skal være ”integrerbare” i Danmark, og at de ikke må blive en økonomisk byrde for det danske samfund. Der er dog enkelte tilfælde i den nuværende lov­givning, hvor vores medlemmer kan få et problem. Vi arbejder på at få løst problemet.

Du kan klikke her for at se alle vores artikler, webinarer og videoer om familiesammenføring.

Danes Worldwide mener

Det er vores holdning, at danskere gift med udlændinge skal have ret til at etablere sig permanent i Danmark med deres ægtefælle/partner og familiens eventuelle børn.

Vores høringssvar

Da lovforslaget blev sendt i høring, afgav Danes Worldwide i 2018 følgende høringssvar:

Rådgivning

Har du brug for konkret hjælp og vejledning ifm. familiesammenføring? Så er du som medlem altid velkommen til at kontakte vores juridiske medlemsrådgivning.

Læs artikler om vores mærkesager