Fredensborghusene

Fredensborghusene til ære for Danes Worldwide

Jørn Utzon-boliger til hjemvendte danskere

Fredensborghusene er en selvejende institution stiftet af Danes Worldwide med henblik på at skabe en boligbebyggelse for hjemvendte danskere. Husene er tegnet af arkitekten Jørn Utzon, der også er arkitekten bag operahuset i Sydney.

Komplekset ligger, som navnet antyder, i Fredensborg, Nordsjælland i naturskønne omgivelser. Husene blev bygget på foranledning af Jørgen Saxild fra Kampsax A/S og stod færdige i 1963. Bebyggelsen består af 30 rækkehuse, 47 vinkelbyggede gårdhavehuse og et fælleshus med restaurant, selskabslokaler og ni gæsteværelser. Du kan læse mere på www.fredensborghusene.com.

Betingelser for lejemål i Fredensborghusene

Danes Worldwide administrerer ventelisten, og for at komme i betragtning skal du være medlem af foreningen. Tilbuddet er rettet mod hjemvendte danskere, der ikke længere har hjemmeboende børn.

  • Fredensborghusene udlejes kun på langtidsbasis.
  • Udlandsdanskere har fortrinsret.
  • Ansøgere skal have boet og arbejdet i udlandet i mindst to år.
  • Lejere er forpligtet til at aftage 12 spisebilletter til institutionens restaurant pr. måned pr. beboer og til at følge institutionens husorden.

Fredensborghusene er meget attraktive, og det er nødvendigt, at du og din familie skriver jer op i endog meget god tid, hvis I er interesserede. Ventetiden på et hus er i øjeblikket ca. 10 år.

Fem hustyper

Der findes fem forskellige typer Fredensborghuse, som varierer i pris og størrelse. Nogle har have, nogle har garage – nogle har begge dele – og nogle har udestue.

  • Type A: Vinkelhus med gårdhave, 111,3 m2
  • Type B: Vinkelhus med gårdhave og garage, 111,3 m2
  • Type C: Vinkelhus med gårdhave, 129,5 m2
  • Type D: Vinkelhus med gårdhave og garage, 129,5 m2
  • Type E: Rækkehus med udestue, 73,3 m2

Du kan se plantegninger over husene indretning samt deres placering i folderen, som du kan downloade her:

Du kan desuden få et overblik over de gennemsnitlige boligudgifter her:

Hvordan tilmelder jeg mig ventelisten?

Du kan tilmelde dig ventelisten til Fredensborghusene i vores Webshop. OBS! Det kræver et medlemslogin at tilmelde sig ventelisten.

Kontakt os

Kontakt senior advisor Pal Jauernik på pal@danes.dk eller på tlf. +45 3529 4121, hvis du ønsker mere information om Fredensborghusene eller vil høre om mulighederne for at komme på venteliste.