Mød vores repræsentanter

Danes Worldwide har over 100 repræsentanter fordelt over hele kloden. Repræsentanterne er medlemmer, som gerne vil gøre en forskel for andre udlandsdanskere i deres lokalområde, og som står til rådighed for medlemmerne med råd og vejledning om stort og småt.

Kvinde bag globus

Marianne Edelmann Krüger

Marianne bor midt i Bangkok med sin danske mand. Sammen har de en søn på 26 år, der bor i Danmark.

Hun er uddannet Cand Polit og arbejdede indtil 1998 hos Hewlett Packard. Hun flyttede i 1998 til Kroatien, derefter Istanbul, Hanoi og nu de sidste 12 år i Bangkok.
Marianne har været repræsentant siden 2016.

“Da jeg overtog arbejdet som repræsentant, havde vi en dansk skole i Bangkok med undervisning på fire skoler, og vi havde to lærere fra Danmark ansat. Det var et spændende arbejde at opbygge og udvikle skolen i samarbejde med ambassaden, de internationale skoler herude, handelskammeret, forældre og ikke mindst lærerne. Skolen lukkede desværre, da vi mistede arbejdstilladelsen, men vi har fortsat mange online elever fra Bangkok.

Jeg holder som regel et pre-Sommerskole møde for alle elever, så nye kan møde de mere erfarne elever, og hvor ikke mindst forældrene kan udveksle erfaringer, når de sender deres børn afsted for første gang.

Det primære formål med mit repræsentantskab har været og er informationsdeling og samarbejde med øvrige danske organisationer i Bangkok.

Jeg finder det yderst vigtigt, at vores medlemmer får adgang til den nyeste information, som vedrører deres situation, og det gør jeg gerne i samarbejde med de øvrige danske institutioner.

Sammen med ambassaden, som jeg har opbygget et fantastisk samarbejde med, holder jeg min. ét årligt informationsmøde. Samtidig har Danes Worldwide indgået et officielt samarbejde med Handelskammeret, som indebærer infomøder for medlemmerne samt informationsdeling. Vi har også et godt samarbejde med Danish Womens Network, hvor vi sammen holder forskellige events som Skt. Hans, påske, pinse og julearrangementer. Man kan meget alene, men sammen står vi stærkere!

Bangkok, og ja hele Thailand, har en stor diversitet af herboende danskere, og dette afspejler sig i medlemmerne. Dette gør kun arbejdet mere spændende, da der kommer mange forskellige henvendelser og søgen efter råd og vejledning.”

Jens Dahl Jensen

Jens har boet i Berlin i over 20 år og er gift med pianisten og musikeren Ana-Maria, som kommer fra Rumænien. Sammen har parret en søn og en datter.

Jens arbejder som projektleder hos Siemens og har i løbet af sin karriere også boet i England og Sverige. Han har været repræsentant siden 2021.

“Jeg overtog repræsentantskabet i Berlin efter den tidligere danske konsul Rolf Hagemann. Jeg lærte Rolf at kende igennem min kone, som gav klaverundervisning til Rolfs hustru.

Jeg udfylder repræsentantrollen ved at hjælpe danskere i Berlin med deres praktiske spørgsmål omkring, bolig, skat, bankvæsen m.m. i Berlin.

Herudover tager jeg initiativ til, at medlemmer kan deltage i en række arrangementer, så de kan “få en på opleveren” og samtidig udveksle erfaringer med andre danskere i området.

Arrangementerne er som regel af en type, som jeg personlig synes godt om og gerne vil dele med andre. Dette er en af privilegierne ved at være repræsentant.

Jeg er begejstret for at møde nye og spændende mennesker med lyst på livet, og dem finder man en god del af i Berlin!”

Charlotte Holmager

Charlotte bor i Bahrain med sin mand og deres tre børn.

Hun er ved at færdiggøre sin uddannelse inden for Human Ressources online og arbejder desuden som facilitator for shipping- og logistikfirmaet GAC. Har tidligere boet i Dubai. Charlotte har været repræsentant siden 2018.

repræsentant, Danes Worldwide

”Jeg kender stort set alle danskere i Bahrain – mest af alt på grund af min mandsarbejde som også er for GAC, men nok også fordi jeg er administrator på Dansker i Bahrain- facebooksiden. Jeg spørg altid lidt til, om folk ønsker at flytte til Bahrain, eller hvilket grundlag de ansøger om at komme ind i facebookgruppen. På den måde giver det mig også en vinkel på, hvem folk er, og om de har spørgsmål angående Bahrain, som jeg evt. kan være behjælpelig med at svare på.

Jeg synes, det er vigtigt, at man er med til at gøre en forskel, at man som repræsentant er åben og udadvendt over for dem, man tilbyder en hjælpende hånd. Mange danskere har imidlertid boet her i 10, 15 og 20 år hvis ikke mere, så de fleste er medlemmer af Danes Worldwide, da de har haft børn på online danskundervisningen.

Men ud over det så spørger jeg de nye, om de vil være medlemmer. Mange har dog allerede været i kontakt med Danes Worldwide, inden de flytter ud, så mange er allerede medlemmer, når de kommer hertil. Men jeg husker at poste på vores facebookgruppe angående de forskellige nyheder, som Danes Worldwide poster, for at holde folk opdateret.”

mand kigger ud over en storby

Find repræsentanter nær dig

Vi har repræsentanter over hele verden, som kan hjælpe dig med at få et lokalt netværk.

Her kan du finde oversigten

Kim Beer von Oldenborg

Kim har boet i North Carolina i over 30 år – bortset fra 3½ år i Sierra Leone og 2 år i Zimbabwe.

Han er amerikansk gift og har to voksne børn – en søn og en datter. Kim har arbejdet med og i udviklingslande – hovedsagelig med distribution af medicin.

Kim har været repræsentant siden 2017.

mand med stråhat

”Jeg sørger for at byde nye medlemmer velkommen og ellers være til rådighed og behjælpelig, når de henvender sig. Det sker dog ikke så tit, da størstedelen af Danes Worldwides medlemmer her i området har deres medlemskab via den danske virksomhed, de arbejder for. De kender derfor hinanden og har deres eget sub-community.

Derudover har jeg ad anden vej kontakt til andre danskere her i området, hvis spørgsmål jeg gør, hvad jeg kan for at besvare, ligesom jeg også formidler kontakt til Danes Worldwide omkring eksperthjælp.”

Har du spørgsmål eller idéer er du velkommen til at kontakte os