Mød vores repræsentanter

Danes Worldwide har ca. 90 repræsentanter fordelt over hele verden. Repræsentanterne er medlemmer, som gerne vil gøre en forskel for andre udlandsdanskere i deres lokalområde og står til rådighed for Danes Worldwides medlemmer med råd og vejledning om stort og småt.

Kvinde bag globus

Charlotte Holmager (36)

Charlotte bor i Bahrain med sin mand og deres to børn på fem og tre år – og et tredje på vej til marts.

Hun er ved at færdiggøre sin uddannelse inden for Human Ressources online og arbejder desuden som facilitator for shipping- og logistikfirmaet GAC. Har tidligere boet i Dubai. Charlotte har været repræsentant siden 2018.

repræsentant, Danes Worldwide

”Jeg kender stort set alle danskere i Bahrain – mest af alt på grund af min mandsarbejde som også er for GAC, men nok også fordi jeg er administrator på Dansker i Bahrain- facebooksiden. Jeg spørg altid lidt til, om folk ønsker at flytte til Bahrain, eller hvilket grundlag de ansøger om at komme ind i facebookgruppen. På den måde giver det mig også en vinkel på, hvem folk er, og om de har spørgsmål angående Bahrain, som jeg evt. kan være behjælpelig med at svare på.

Jeg synes, det er vigtigt, at man er med til at gøre en forskel, at man som repræsentant er åben og udadvendt over for dem, man tilbyder en hjælpende hånd. Mange danskere har imidlertid boet her i 10, 15 og 20 år hvis ikke mere, så de fleste er medlemmer af Danes Worldwide, da de har haft børn på online danskundervisningen.

Men ud over det så spørger jeg de nye, om de vil være medlemmer. Mange har dog allerede været i kontakt med Danes Worldwide, inden de flytter ud, så mange er allerede medlemmer, når de kommer hertil. Men jeg husker at poste på vores facebookgruppe angående de forskellige nyheder, som Danes Worldwide poster, for at holde folk opdateret.”

Kim Beer von Oldenborg (63)

Kim har boet i North Carolina i over 30 år – bortset fra 3½ år i Sierra Leone og 2 år i Zimbabwe.

Han er amerikansk gift og har en søn på 28 og en datter på 31. Arbejdede med og i udviklingslande – hovedsagelig med distribution af medicin.

Kim har været repræsentant siden 2017.

mand med stråhat

”Jeg sørger for at byde nye medlemmer velkommen og ellers være til rådighed og behjælpelig, når de henvender sig. Det sker dog ikke så tit, da størstedelen af Danes Worldwides medlemmer her i området har deres medlemskab via den danske virksomhed, de arbejder for. De kender derfor hinanden og har deres eget sub-community.

Derudover har jeg ad anden vej kontakt til andre danskere her i området, hvis spørgsmål jeg gør, hvad jeg kan for at besvare, ligesom jeg også formidler kontakt til Danes Worldwide omkring eksperthjælp.”

Majbrit Lyngby Christiansen (52)

Majbrit har boet i Hamilton, New Zealand, siden 1994. Hun er gift med en newzealænder og har en datter på 18 og en stedsøn på 26.

Majbrit har været repræsentant siden 2018.

repræsentant, Danes Worldwide
Majbrit og hendes mand

”Repræsentantjobbet overtog jeg i marts i år efter en veninde herude, som skulle tilbage til Danmark i en længere periode. Mit område dækker den nordlige del af Nordøen fra Taupo og op. Indtil videre har jeg haft et par telefonopringninger fra danskere, der er herude på ferie, som har spurgt om råd om forskellige praktiske ting – bl.a. om internationalt kørekort.

Jeg bor selv i Hamilton, som ligger i the Waikato, halvanden times kørsel syd for vores største by i New Zealand, Auckland. Vi har en dansk forening både i Hamilton og i Auckland og en dansk kirke – The Danish Lutheran Church of New Zealand – hvor jeg sidder i kirkerådet og er kasserer.

Da mit repræsentantskab geografisk dækker over et område større end Danmark gælder det for mig om at være så synlig som mulig så folk kan kontakte mig hvis de skulle få brug for hjælp eller råd. Derfor har jeg været med til begge julesgudstjenester afholdt i sidste weekend i Hamilton og Auckland og bruger lejligheden til at dele ud af mine DANES- magasiner, samt andet materiale jeg har modtaget, og gøre folk opmærksom på, at Danes Worldwide eksisterer, og hvilke fordele der er ved at være medlem.”

Find repræsentanter nær dig

Vi har repræsentanter over hele verden, som kan hjælpe dig med at få et lokalt netværk.

Har du spørgsmål eller idéer er du velkommen til at kontakte os