Bestyrelsen for Den Danske Sommerskole

retning

Den Danske Sommerskole er et tilbud til børn og unge i alderen 10-17 år, der bor uden for Danmarks grænser, men som gerne vil blive klogere på dansk sprog og kultur. Det er blandt noget af det, bestyrelsen for Den Danske Sommerskole arbejder for. Her kan du møde medlemmerne.

Julie Schmiegelow

Julie Schmiegelow er redaktør ved forlaget Gyldendal. Hun er uddannet lærer fra N. Zahles Seminarieskole og har studeret pædagogisk antropologi ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

Julie Schmiegelow har gjort sine egne erfaringer som global dansker via sin uddannelse på den Europæiske Skole i Bruxelles. I kraft af sit tidligere engagement i Sommerskolen har hun et indgående kendskab til Danes Worldwide. Hun var i 2004 lærer på Sommerskolen og afdelingsleder i 2007.

Julie Schmiegelow er tiltrådt i Den Danske Sommerskoles bestyrelse d. 20. april 2021.

LinkedIn

Rikke Egholm Thomsen

I bestyrelsesarbejdet for Den Danske Sommerskole bidrager Rikke Egholm Thomsen med viden og erfaring fra skoleverdenen, særligt inden for undervisning og forældresamarbejde.

Rikke Egholm Thomsen har arbejdet som lærer fra1984 og frem til 2019, hvor hun har undervist i engelsk på Zahles Seminarium og Den Kongelige Ballets Læseskole. Senest var hun ansat på Rungsted Private Realskole i 13 år som lærerrådsformand og medlem af bestyrelsen i 12 år.

Rikke Egholm Thomsen har selv erfaret, hvad det vil sige at være dansker i udlandet, efter hun har boet med sin familie i USA i årene 1995-2001.
I dag arbejder hun frivilligt for Røde Kors som butiksansvarlig og SoMe-ansvarlig.

Rikke Egholm Thomsen er tiltrådt i Den Danske Sommerskoles bestyrelse d. 27. februar 2020.

Thomas Neessen

Thomas Neessen er IT-specialist hos Formuepleje A/S og har tidligere arbejdet hos Danske Bank i en årrække. Han har samlet mere end 20 års erfaring med IT og arbejder i dag primært med koordinering, IT-sikkerhed og risikovurdering samt IT-arkitektur og design.

I bestyrelsesregi har Thomas Neessen siddet i bestyrelsen på Laursens Realskole i Århus siden 2017, herunder en del af årene som formand. Han blev en del af bestyrelsen hos Danmarks Private Skoler i starten af 2022.

Thomas Neessen er bosat i Århus med sin kone og søn. Da Thomas’ kone har malaysiske rødder, tager de til Malaysia og Singapore en gang om året for at tilbringe tid med den øvrige familie.

Thomas Neessen er tiltrådt i Den Danske Sommerskoles bestyrelse d. 20. september 2022.

LinkedIn

Lene Rindom

Lene Rindom er Culture and Relocation Specialist og hjælper familier med rådgivning om kulturforskelle og internationale flytninger som seniorkonsulent hos MindLab Global Solutions og Aperian Global.

Lene leverer kulturtræning og rådgivning vedrørende ud- og hjemstationering, samt indstationering. Hun har siden 1998 specialiseret sig i at hjælpe familier og børn, der er på vej til et nyt land, med at forstå kulturen og minimere det kulturchok og de udfordringer, som ofte kommer med en international flytning. Derudover arbejder hun med kulturmødet og det interkulturelle samarbejde.

Lene Rindom er tiltrådt i Den Danske Sommerskoles bestyrelse d. 1. januar 2022.

LinkedIn

Hvis du har spørgsmål til bestyrelsens arbejde, er du velkommen til at kontakte os