Jens & Amy

Familiesammenføring


De grundlæggende krav

Her skal I møde Jens & Amy. De kan søge om familiesammenføring efter de danske regler, fordi Jens er dansk statsborger, de er begge over 24 år, og deres vielsesattest dokumenterer, at de er gift. Faktisk havde de også boet sammen i flere end 3 år, da de blev gift, så de opfylder alle tre krav.

Men Jens & Amy skal også tilsammen opfylde fire ud af de seks intragrationskrav, før deres ansøgning kan blive godkendt.


Familiesammenføring

Jens & Amy

Jens er 42 år. Han er dansk statsborger og gift med Amy. Jens har gået i folkeskolen og på HF i Danmark, og som 20-årig flyttede han til Sydafrika. Her mødte han Amy, som han blev gift med i 2011. Jens er uddannet ingeniør i Sydafrika.

Amy er 39 år, sydafrikansk statsborger og taler engelsk. Hun er uddannet frisør, men er nu hjemmegående husmor.


De seks integrationskrav

Jens opfylder dansk-kravet, da han har gået i folkeskole og på HF i Danmark. Det gør også, at han samtidig opfylder uddannelseskravet. Til gengæld har han ikke haft arbejde i Danmark – han har jo boet og det meste af sit voksne liv i Sydafrika. Men han opfylder altså to af de fire krav.

Amy kan som hjemmegående ikke opfylde kravet om lønnet fuldtidsarbejde inden for de sidste fem år. Men da hun har gået på high school i Sydafrika og opfylder hun både engelsk-kravet og uddannelseskravet med sin frisøruddannelse. Det giver så også to ud af fire mulige.

Så Jens og Amy opfylder tilsammen fire ud af de seks krav, som de skal.

Andre krav, som også skal opfyldes

Jens skal have det, der betegnes som ”en passende bolig” i Danmark. Men da parret flytter til Danmark direkte fra Sydafrika, skal de først have ”den passende bolig” på plads seks måneder efter, Amy har fået sin opholdstilladelse.

Jens skal også være selvforsørgende og må ikke modtage fx kontanthjælp. Han må dog stadig modtage (folke)pension med div. tillæg, SU, dagpenge, boligstøtte, børne- og ungeydelsen o.l.

Jens skal stille en bankgaranti på ca. 100.000 kr. Beløbet kan nedsættes afhængig af, hvilke danskprøver Amy gennemfører. For Amy skal nemlig bestå nogle danskprøver på et helt basalt niveau, efter hun er kommet til Danmark.

Og så skal Amy have besøgt Danmark mindst én gang tidligere.


Telefon

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål angående familiesammenføring, kan du skrive til famsam@danes.dk

Du kan også ringe til os på (+45) 3332 0913
Mandag: 9 – 16
Tirsdag: 9 – 16
Onsdag: LUKKET
Torsdag: 9 – 16
Fredag: 9 – 16