Mogens & Meen

Familiesammenføring

To personer i solskin


Mogens & Meen

Her skal i møde Mogens og Meen.

Mogens er 60 år, gift med Meen. Mogens har dansk som modersmål og taler desuden engelsk. Han har boet i Thailand i 20 år. Mogens er ufaglært og har arbejdet på fabrik i Danmark, indtil han slog sig ned i Thailand og mødte Meen.
 
Meen er 39 år og gift med Mogens. Meen taler thai og lidt engelsk. Hun har ingen uddannelse og arbejder som rengøringsassistent 15 timer om ugen.

De grundlæggende krav

På den baggrund, kan Mogens & Meen derfor ikke søge om familiesammenføring efter de danske regler. Selvom Mogens og Meen er gift og begge er over 24 år, og dermed opfylder de grundlæggende krav, så har de problemer med at opfylde integrationskravet.

De seks integrationskrav

Mogens opfylder dansk-kravet, da han har bestået dansk i folkeskolen, og han kan også opfylde beskæftigelseskravet i Danmark, da han har været ansat på fabrik i Danmark.
 
Meen kan desværre ikke opfylde engelskkravet, da hendes engelsk ikke er på et højt nok niveau og hendes beskæftigelse som rengøringsassistent på 15 timer ugentligt er ikke nok til at blive anset som fuldtidsarbejde. Meen har heller ikke nogen form for videre uddannelse efter grundskolen.  

Derfor opfylder Mogens og Meen opfylder tilsammen kun to ud af de seks krav, som de skal for at opnå familiesammenføring efter de danske regler. Derfor vælger Mogens og Meen at gøre brug af EU-reglerne for familiesammenføring.

EU-reglerne

For at gøre brug af EU-reglerne for familiesammenføring kræver det at den danske ægtefælle/partner, altså unionsborgeren, flytter til et andet land. Derfor vælger Mogens og Meen at flytte til Sverige – det som også er kendt som Malmø-modellen.


Telefon

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål angående familiesammenføring, kan du skrive til famsam@danes.dk

Du kan også ringe til os på (+45) 3332 0913
Mandag: 9 – 16
Tirsdag: 9 – 16
Onsdag: LUKKET
Torsdag: 9 – 16
Fredag: 9 – 16